Array ( [type] => 8192 [message] => mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead [file] => /home/blogir/public_html/blog/tag.php [line] => 43 )  خردل خردل

گل و گیاه ظرافت

آشنايي با گياه خردل سبز و فوايد آن

سبزي خردل فلفلي و ترد كه به عنوان خردل برگ نيز شناخته مي شود، در واقع يكي از مغذي ترين سبزيجات برگ سبز موجود در ماه هاي زمستان است. سبزي هاي دوست داشتني آن، در واقع، ويتامين A، K، كاروتن ها و آنتي اكسيدان هاي فلاونوئيد بيشتري نسبت به برخي از ميوه ها و سبزيجات معمولي دارند. رويه‌هاي ترد و برگ‌دار از گياه خردل جمع‌آوري مي‌شود در حالي كه كوچك، لطيف است و به مرحله گلدهي نمي‌رسد. برگ خردل سبز از خانواده Brassica است كه شامل كلم، كلم بروكلي، كلم بروكسل و ... نيز مي شود. سبزي خردل يك افزودني خوشمزه و تند به سالاد و ساندويچ مي دهد.

گياه خردل بومي دشت هاي زير هيماليا در شبه قاره هند است كه از زمان هاي قديم معمولاً براي برگ ها و دانه هاي روغني آن كشت مي شد. خردل از محصولات زمستاني فصل سرد است. برگهاي لطيف و ترد آنها طعم بيشتري دارند كه از نوامبر تا مارس باقي مي مانند. برگ‌هاي خردل تازه داراي برگ‌هاي سبز تيره و پهن با سطح صاف هستند و بسته به نوع رقم ممكن است لبه‌هاي دندانه‌دار، پرزدار يا توري داشته باشند. ساقه سبز روشن آن به طور گسترده به چندين جانبي منشعب مي شود. سبزي خردل يك محصول فصل سرد است كه به راحتي رشد مي كند. آنها سرماي خفيف را تحمل مي كنند و مي توانند در تمام زمستان در آب و هواي گرمتر رشد كنند. قرار گرفتن در معرض يخ زدگي برگ ها را شيرين تر مي كند و هواي گرم برگ ها را تند تر مي كند.

خردل سبز

زمان كاشت

كاشت را از اوايل بهار تا اواخر تابستان انجام دهيد. سبزي خردل مي تواند سرماي خفيف را تحمل كند.

فاصله كاشت

هنگام كاشت بذر خردل سبز را با فاصله ۱ اينچ از هم در رديف هايي با فاصله ۶ تا ۸ اينچ قرار دهيد.

آفات و بيماري هاي رايج

شته ها، مگس هاي سفيد و سوسك هاي كك همگي از آفات رايج هستند. براي محافظت از محصولات، از پوشش هاي رديفي استفاده كنيد.

زمان و نحوه برداشت

سبزي خردل را مي توان در حدود ۶ هفته برداشت كرد. براي برداشت، برگهاي بزرگ بيروني را در پايه برش دهيد و برگهاي كوچكتر داخلي را بگذاريد تا به رشد خود ادامه دهند. شما مي توانيد به طور مداوم در طول فصل برداشت كنيد.

برداشت

زمان برداشت بذر بسته به مكان و اينكه محصول زمستان گذراني يا بهاره كاشته شده است متفاوت است. دانه ها را مي توان با بريدن شاخه ها يا با برداشت گياهان كامل جمع آوري كرد. براي جلوگيري از ريزش بذر، مواد برداشت شده را بايد روي پارچه هاي قطره اي يا در ظروف قرار داد.

روش هاي مختلفي براي كوبيدن دانه ها وجود دارد. برداشت هاي كوچك را مي توان با ماليدن ميوه ها بين دستان خود يا روي سطحي كه باعث باز شدن سيليك ها مي شود، خرد كرد. براي برداشت‌هاي بزرگ‌تر، گياهان كامل را در وان‌هاي بزرگ يا روي برزنت قرار دهيد و روي آن‌ها قدم بزنيد. ساقه ها را پس از جدا شدن دانه ها دور بريزيد و مواد باقيمانده را غربال كنيد و بماليد. هنگامي كه دانه ها در شرايط خشك و خنك نگهداري مي شوند، مي توانند به مدت ۶ سال زنده بمانند.

خردل سبز

فوايد سبزيجات خردل براي سلامتي

سبزي خردل منبعي غني از آنتي اكسيدان ها (مانند فلاونوئيدهاي مفيد براي قلب و بتاكاروتن) است و حتي زماني كه پخته مي شود، سطح ويتامين هاي A و K آن با بهترين آنها در رتبه اول قرار مي گيرد. سبزيجات منبع عالي ويتامين K هستند. ۱۰۰ گرم برگ تازه حدود ۲۵۷٫۵ ميكروگرم يا حدود ۲۱۵ درصد از نياز روزانه به ويتامين K-1  (فيلوكينون) را تامين مي كند. مشخص شده است كه ويتامين K با افزايش فعاليت استئوبلاستيك در استخوان، نقش بالقوه اي در عملكرد ساخت توده استخواني دارد. همچنين نقش ثابتي در بيماران مبتلا به آلزايمر با محدود كردن آسيب عصبي در مغز آنها دارد.

سبزي خردل، مانند اسفناج، انبار بسياري از مواد مغذي گياهي است كه داراي خواص ارتقاء سلامت و پيشگيري از بيماري است. برگ خردل داراي كالري بسيار كم (۲۷ كالري در ۱۰۰ گرم برگ خام) و چربي است. با اين حال، برگ‌هاي سبز تيره آن حاوي مقادير فراواني از فيتونوترينت‌ها، ويتامين‌ها و مواد معدني هستند. علاوه بر اين، حاوي مقدار بسيار خوبي از فيبر غذايي است كه با تداخل در جذب آن در روده، به كنترل سطح كلسترول كمك مي كند. فيبر كافي در غذا به حركات صاف روده كمك مي كند و در نتيجه از هموروئيد، يبوست و همچنين بيماري هاي سرطان روده بزرگ محافظت مي كند.

سبزيجات خردل منبع غني آنتي اكسيدان هايي مانند فلاونوئيدها، ايندول ها، سولفورافان، كاروتن ها، لوتئين و زآگزانتين هستند. ايندول‌ها، عمدتاً دي-ايندوليل متان (DIM) و سولفورافان به دليل مهار رشد سلول‌هاي سرطاني و اثرات سيتوتوكسيك بر سلول‌هاي سرطاني، داراي مزاياي ثابت شده در برابر سرطان‌هاي پروستات، سينه، كولون و تخمدان هستند. برگ‌هاي تازه منبع متوسطي از ويتامين‌هاي گروه B مانند اسيد فوليك، پيريدوكسين، تيامين، ريبوفلاوين و غيره هستند. اين ويتامين محلول در آب نقش بسزايي در سنتز DNA و تقسيم سلولي دارد. وقتي اين ويتامين در دوران بارداري به زنان مكمل داده شود، ممكن است به جلوگيري از نقص لوله عصبي در نوزادان آنها كمك كند.

برگ هاي تازه خردل منابع عالي ويتامين C هستند. ۱۰۰ برگ تازه ۷۰ ميكروگرم يا حدود ۱۱۷ درصد از RDA را تامين مي كند. ويتامين C (اسيد اسكوربيك) يك آنتي اكسيدان طبيعي قوي است كه از آسيب راديكال هاي آزاد و عفونت هاي ويروسي شبيه آنفولانزا محافظت مي كند. برگ‌هاي خردل نيز منابع باورنكردني ويتامين A هستند. ويتامين A يك ماده مغذي ضروري براي حفظ سلامت مخاط و پوست است. مصرف ميوه هاي طبيعي سرشار از فلاونوئيدها به محافظت در برابر سرطان ريه و حفره دهان كمك مي كند.

سبزي خردل تازه منبع بسيار خوبي از چندين ماده معدني ضروري مانند كلسيم، آهن، منيزيم، پتاسيم، روي، سلنيوم و منگنز است. مصرف منظم سبزي خردل در رژيم غذايي از آرتريت، پوكي استخوان، كم خوني فقر آهن جلوگيري مي كند و اعتقاد بر اين است كه از بيماري هاي قلبي عروقي، آسم و سرطان روده بزرگ و پروستات محافظت مي كند.

براي خريد بذر خردل سبز و ساير گياهان دارويي به فروشگاه بذر ظرافت (https://zerafat.com) مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1401/2/31 ساعت: ۱۸ توسط:zerafatcom :

خردل قرمز

خردل قرمز

يكي از گونه‌هاي زيباي خردل كه ظاهري زيبا دارد خردل قرمز است كه قابليت كاشت در حياط خانه، بالكن پشت‌بام و … را دارد. خردل قرمز گياهي علفي و يك‌ساله است كه همچون سبزي خوراكي به‌صورت خام، آشپزي و تهيه سالاد و … استفاده مي‌شود. از طريق بذر تكثير مي‌شود.ارتفاع اين گياه متغير و بين 40 تا 50 سانتيمتر است. رشد سريعي دارد و در بيشتر مناطق رشد مي‌كند و از ارزش غذايي بالايي برخوردار است. برگ خردل قرمز اين گياه بزرگ با شيارهاي عميق و دندانه‌دار هستند كه به هنگام برداشت مي‌توانيد گياه را به‌صورت كامل يا برگ برگ به اندازه مصرف خود برداشت كنيد. از اين گياه به‌صورت تازه خوري و خام، براي تهيه سالاد و همچنين آشپزي و … استفاده مي‌شود كه سرشار از ويتامين ث و آ است كه مقادير زيادي كلسيم به همراه دارد.

برگ‌هاي اين گياه همان‌طور كه از نامش پيداست به رنگ سبز مايل به قرمز و زرشكي است. در بيشتر مناطق رشد مي‌كند. اين گياه رشد سريعي دارد و پس از گذشت دو تا سه ماه قابل‌برداشت و استفاده مي‌شود. از ساقه و برگ اين گياه استفاده‌هاي مختلفي مي‌شود. طعمي همچون سبزي و كاهو تازه دارد كه به دليل داشتن رنگ متفاوت براي تزئين نيز استفاده مي‌شود.

خردل گياهي است از تيره شب‌بوييان كه نام علمي آن Sinapis arvensis است. خردل در اصل بومي اروپا است ولي در سراسر شمال آمريكا نيز بومي‌شده است. خردل از جمله گياهان دارويي است كه علاوه بر مصرف دارويي به‌عنوان ادويه در غذاها كاربرد دارد. در طب سنتي قديم از اين گياه استفاده مي‌شده است. تاريخچه استفاده از اين گياه به 2000 سال پيش برمي‌گردد. داراي بوي مطبوعي است طوري كه فضا را عطرآگين مي‌كند. اين گياه داراي برگ‌هاي تخم‌مرغي شكل و دندانه‌دار كه دندانه‌هاي بسيار ريز به رنگ سياه شفاف و به تعداد بسيار زياد در هر پايه به وجود مي‌آورد. لپه‌ها كليوي شكل و بدون پرز، اولين برگ‌هاي حقيقي چماقي شكل، در رأس گرد، حاشيه آن كمي لوبدار و داراي دندانه‌هاي نامنظم بوده و سطح فوقاني برگ و دم برگ آن‌ها پرزدار است. خردل وحشي، گياهي علفي، يك‌ساله، ايستا، به ارتفاع 30 تا 60 سانتيمتر (گاهي بيشتر) است كه توسط بذر تكثير مي‌يابد. ساقه آن منشعب و در بخش‌هاي پائين كرك دار است. برگ‌هاي بالايي كامل، بدون بريدگي و دم برگ هستند. درحالي‌كه برگ‌هاي پائيني داراي بريدگي‌ها عميق بوده و لوب انتهايي آن نيز بزرگ‌تر است. اين برگ‌ها دم برگ دارند و طول آن‌ها بالغ بر 20 سانتيمتر مي‌شود. ريشه‌هاي اين گياه گسترش افقي و عمودي زيادي دارند.

خردل قرمز

كاشت

خردل از طريق بذر خردل قرمز تكثير مي‌شود. بذر را از ميوه اين گياه مي‌گيرند. براي كشت بذري پس از آماده نمودن سطح مورد كشت، بذرهاي خردل را به مدت 24 ساعت در آب ولرم خيس كنيد. سپس در سطح مرطوب و نرم بكاريد و آبياري كنيد. توجه داشته باشيد كه تا زمان جوانه‌زني بايد سطح خاك همواره مرطوب باشد. پس از مدتي گياه جوانه مي‌زند و رشد خود را آغاز مي‌كند. اين گياه رشد سريعي دارد، طوري كه بعد يك تا دو ماه پس از كاشت آماده برداشت مي‌شود. فاصله كاشت اين گياه بين 8 تا 10 سانتي‌متر است. بذر خردل را در عمق 8 ميلي‌متري بكاريد. گياه خردل براي رشد به خاك حاصلخيز و غني نياز دارد. از جمله گياهان مناطق معتدل و گرمسيري است كه براي رشد به دماي بين 15 تا 25 درجه سانتي‌گراد نياز دارد. يك ماه پس از كاشت بذر شروع به گلدهي مي‌كند. گياه خردل قرمز به آبياري متوسط و منظمي نياز دارد. همچنين براي رشد به نور زياد خورشيد نياز دارد، در برابر سايه جزئي نيز مقاوم است. روزانه به 4 تا 6 ساعت نور خورشيد نيازمند است.

خواص خردل

سس خردل قرمز يكي از افزودني‌هاي محبوب است كه با ساندويچ، همبرگر و هات‌داگ مصرف مي‌شود. به‌علت خاصيت ضدباكتري خردل لازم نيست در يخچال نگهداري شود زيرا باكتري‌هاي مضر در آن رشد نخواهند كرد. البته اگر در يخچال نگهداري نشود تندي خود را سريع‌تر از دست مي‌دهد و بهتر است در جاي بسته، تاريك و خنك نگهداري شود. اگر خردل قرمز براي مدت زيادي خارج از يخچال بماند ممكن است طعم تلخ‌تري بگيرد. خردل قرمز منبع غني از بسياري از مواد معدني مفيد براي سلامت بدن است. كلسيم، منگنز، مس، آهن، سلنيوم و روي، برخي از اين مواد معدني هستند كه در دانه خردل به‌وفور وجود دارند. كلسيم به ساخت استخوان‌ها و دندان‌ها كمك مي‌كند. خردل حاوي مقادير زيادي سلنيوم و امگا 3 است. فرآورده‌هاي خردل و روغن خردل به‌طور مؤثر براي قرن‌ها به‌منظور كاهش فشارخون بالا و جلوگيري از تصلب شرايين مورداستفاده قرار گرفته‌اند. آن‌ها همچنين به بهبود ايمني بدن كمك كرده و به مبارزه با بي‌خوابي كمك مي‌كنند. دانه‌هاي خردل در درمان مسائلي مانند اضطراب، اختلالات رواني، اثرات تنش و افسردگي، برونشيت، اختلالات جنسي، نشانه‌هاي يائسگي و بسياري مشكلات ديگر مفيد هستند.

منگنز توسط بدن به‌عنوان يك عامل موردنياز براي ساخت آنتي‌اكسيدان استفاده مي‌شود. مس در توليد سلول‌هاي قرمز خون موردنياز است. آهن نيز براي تشكيل گلبول‌هاي قرمز خون و سوخت‌وساز سلولي مورداستفاده قرار مي‌گيرد. دانه خردل همچنين مزايا و خواص ضد سرطان و ضدالتهابي دارد. به‌عنوان يك منبع بسيار خوب از سلنيوم و منيزيم، دانه‌هاي خردل، مي‌توانند التهاب را كم كرده و علائم بيماري‌هايي مانند آرتريت روماتوئيد يا آسم را كاهش دهند. دانه‌ها همچنين حاوي موادي به نام ايزوتيوسيانيت‌ها هستند كه داراي اثرات ضد سرطان‌اند. از زمان‌هاي قديم خواص ملين دانه‌هاي خردل، به‌عنوان بهترين مزيت آن‌ها در نظر گرفته شده است. امروزه اين داروي گياهي همچنين براي اثرات ضد قارچي و ضدعفوني‌كننده‌اش نيز ارزشمند شناخته مي‌شود. محصولات توليدشده از خردل همچنين براي سرعت بخشيدن به سوخت‌وساز بدن و در نتيجه براي بهبود عملكرد سيستم گوارشي مورداستفاده قرار مي‌گيرند. جالب توجه است كه بدانيد دانه خردل ترشح بزاق را تحريك كرده و اشتها را بهبود مي‌بخشد. يكي ديگر از مزاياي مهم دانه‌هاي خردل، كاهش دفعات حملات ميگرني است، به اين منظور بايد پوست سر خود را با روغن خردل ماساژ دهيد؛ اين كار كيفيت مو‌هايتان را نيز به‌طور قابل‌توجه بهبود بخشيده و از ريزش مو جلوگيري مي‌كند.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1399/9/17 ساعت: ۰۷ توسط:zerafatcom :