گل و گياه ظرافت گل و گياه ظرافت .

گل و گياه ظرافت

همه چيز در باره بلوبري

بلوبري يك گياه است. اين ميوه معمولاً به‌عنوان غذا مصرف مي‌شود. برخي افراد نيز از ميوه و برگ آن براي تهيه دارو استفاده مي‌كنند. مراقب باشيد بلوبري را با زغال اخته اشتباه نگيريد. در خارج از ايالات متحده، نام زغال اخته ممكن است براي گياهي به نام بلوبري در ايالات‌متحده استفاده شود. بلوبري براي پيري، حافظه و مهارت‌هاي تفكر (عملكرد شناختي) و بسياري از شرايط ديگر استفاده مي‌شود. اما شواهد علمي محدودي براي حمايت از هر يك از اين موارد وجود دارد.

كاشت

زمان كاشت بوته بلوبري

بلوبري را مي‌توان در بهار يا اواخر پاييز در همه مناطق به‌جز سردترين مناطق كاشت. در مناطق سرد بهتر است براي كاشت بذر بلوبري تا اوايل تا اواسط بهار صبر كنيد.

بهتر است گياهان ۱ تا ۳ ساله انتخاب خوبي هستند. اين‌ها را مي‌توان در ظروف يا ريشه برهنه خريداري كرد.

بلوبري

انتخاب و آماده‌سازي محل كاشت

مكان آفتابي و سرپناهي را انتخاب كنيد. درحالي‌كه بلوبري سايه را تحمل مي‌كند، محصولات بهتري در زير نور آفتاب به دست مي‌آيد. درعين‌حال آن‌ها نبايد در معرض باد شديد و خشك شوند.

بذر بلوبري را خيلي نزديك درختان نكاريد زيرا درختان نه‌تنها نور خورشيد را مسدود مي‌كنند بلكه رطوبت خاك را نيز جذب مي‌كنند.

اگر چندين بوته كاشته‌ايد بهتر است آن‌ها را در يك تكه بكاريد نه اينكه در باغ خود پراكنده شويد. اين باعث افزايش توليد و كيفيت توت مي‌شود.

بلوبري يك گياه ريشه‌دار كم‌عمق است. بنابراين به خاكي نياز دارد كه رطوبت را در خود نگه دارد اما به‌خوبي تخليه شود و مرطوب نماند. بذر بلوبري را در مكان‌هايي كه خاك‌هاي سنگين و خاكي دارند و مرطوب مي‌مانند، كاشت نكنيد.

بلوبري در خاكي كه اسيدي است رشد مي‌كند. pH خاك در حالت ايده آل بايد بين ۴٫۰ تا ۵٫۰ باشد. خاكي كه به اندازه كافي اسيدي نيست رشد را متوقف مي‌كند. با مخلوط كردن مقدار كمي گوگرد دانه‌اي چند ماه قبل از كاشت مي‌توان خاك را اسيدي كرد. پيت ماس ​​ و پوست و سوزن كاج نيز افزودني‌هاي خوبي هستند كه به اسيدي شدن خاك شما كمك مي‌كنند.

قبل از قرار دادن بوته‌هاي بلوبري، مواد آلي را در خاك مخلوط كنيد.

بلوبري

خواص بلوبري

بلوبري مانند خواص قره قاط، با جلوگيري از چسبندگي باكتري‌ها به ديواره‌هاي مثانه، از عفونت مثانه جلوگيري مي‌كند. ميوه بلوبري سرشار از فيبر است كه مي‌تواند به عملكرد طبيعي دستگاه گوارش كمك كند. همچنين حاوي ويتامين C و ساير آنتي‌اكسيدان‌ها است. بلوبري همچنين حاوي مواد شيميايي است كه ممكن است تورم را كاهش داده و سلول‌هاي سرطاني را از بين ببرد.

كاهش مهارت‌هاي حافظه و تفكر كه معمولاً با افزايش سن رخ مي‌دهد. برخي تحقيقات نشان مي‌دهد كه مصرف روزانه بلوبري به مدت ۳-۶ ماه ممكن است به بهبود برخي از آزمون‌هاي تفكر و حافظه در بزرگ‌سالان بالاي ۶۰ سال كمك كند. بااين‌حال اكثر آزمون‌هاي تفكر و حافظه تغيير نمي‌كنند. اگر فايده‌اي داشته باشد، احتمالاً اندك است.

در رابطه با سالخوردگي برخي تحقيقات نشان مي‌دهد كه خوردن بلوبري يخ‌زده مي‌تواند محل استقرار و تعادل پا را در افراد مسن بهبود بخشد. بااين‌حال تحقيقات ديگر نشان مي‌دهد كه خوردن بلوبري به اين موارد كمكي نمي‌كند. همچنين به نظر نمي‌رسد خوردن بلوبري باعث افزايش قدرت يا سرعت راه رفتن در افراد مسن شود.

درخصوص عملكرد ورزشي تحقيقات اوليه نشان مي‌دهد كه مصرف بلوبري خشك به افراد كمك نمي‌كند سريع‌تر بدوند يا احساس دويدن را راحت‌تر كند. اما ممكن است به حفظ قدرت ۳۰ دقيقه پس از دويدن كمك كند.

در زمينه مهارت‌هاي حافظه و تفكر (عملكرد شناختي) تحقيقات اوليه نشان مي‌دهد كه مصرف يك دوز بلوبري ممكن است برخي از انواع يادگيري را در كودكان ۷ تا ۱۰ سال بهبود بخشد. اما براي اكثر انواع يادگيري كمكي نمي‌كند و به كودكان در خواندن بهتر كمك نمي‌كند.

در زمينه افسردگي برخي از افرادي كه در يكي از عروق مغز لخته شده‌اند ممكن است دچار افسردگي شوند. در افراد مبتلا به افسردگي احتمال بيشتري وجود دارد كه در دستگاه گوارش عفونت داشته باشند. برخي تحقيقات نشان مي‌دهد كه مصرف روزانه عصاره بلوبري به مدت ۹۰ روز مي‌تواند علائم افسردگي را كاهش داده و همچنين باعث كاهش عفونت در اين گروه از افراد شود.

بلوبري

در رابطه با سطوح بالاي چربي به نام تري گليسيريد در خون (هيپرتري گليسيريدمي) تحقيقات اوليه نشان مي‌دهد كه مصرف يك دوز عصاره برگ بلوبري ممكن است به كاهش سطح چربي در خون بعد از غذا در افراد مبتلا به اين بيماري كمك كند.

در خصوص آرتريت در كودكان (آرتريت ايديوپاتيك نوجوانان) تحقيقات اوليه نشان مي‌دهد كه نوشيدن روزانه آب بلوبري در حين استفاده از داروي ضد حساسيت علائم آرتريت در كودكان را بهتر از دارو به تنهايي كاهش مي‌دهد. نوشيدن آب بلوبري همچنين ممكن است عوارض جانبي ناشي از اتانرسپت را كاهش دهد.

گروهي از علائم كه خطر ديابت، بيماري قلبي و سكته مغزي (سندرم متابوليك) را افزايش مي‌دهد. مصرف بلوبري خشك به بهبود بيشتر علائم سندرم متابوليك كمك نمي‌كند. اما ممكن است به بهبود جريان خون در برخي افراد كمك كند.

براي خريد بذر بلوبري و ساير درختان مثمر به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: بلوبري، بذر بلوبري، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۳ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۰۳:۴۹:۳۳ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

خواص دارويي گل پريوش

گل پريوش در پيشگيري از سرطان خون در كودكان و درمان سرطان معجزه ناميده شده است. به نظر بسياري محافظت از گل پريوش حفاظت از آينده فرزندان شما است. پيشنهاد شده است كه به‌جاي استفاده از اثرات موضعي كه باعث ايجاد داروهاي شيميايي مي‌شود. مردم بايد از عصاره گل پريوش استفاده كنند. گل پريوش يكي از باارزش‌ترين گونه‌هاي گياهي خانواده Apocynaceae است كه در طب گياهي سنتي در جهان استفاده مي‌شود و استخراج شيميايي در درمان سرطان نقش دارد. اين گياه همچنين سابقه استفاده در طب آيورودا، طب سنتي چيني را دارد. علوم پزشكي غربي در قرن بيستم تحقيق در مورد اين گياه را آغاز كردند.

از اين گياه به‌عنوان يك گياه دارويي استفاده مي‌شود و موردمطالعه قرار مي‌گيرد زيرا مشخص شد كه بيش از ۱۰۰ آلكالوئيد ايندول مونوترپنوئيد توليد مي‌كند كه حاوي دو آلكالوئيد ديمري سيتوتوكسيك حياتي هستند كه براي درمان شيمي درماني سرطان استفاده مي‌شوند. همچنين بسياري از آلكالوئيدها نقش دارويي دارند. اين تركيبات شامل تركيبات ضد سرطاني است: Vinblastine و Vincristine. آلكالوئيد وينكريستين در درمان سرطان خون در كودكان نقش دارد.

در طب سنتي، گل پريوش براي تسكين درد ماهيچه‌ها، افسردگي سيستم عصبي مركزي، همچنين براي استفاده از نيش زنبورها و التيام زخم‌ها استفاده مي‌شود. كاربرد آن به‌طور گسترده‌اي از پيشگيري از ديابت تا درمان معده درد متغير است. اين گياه همچنين مي‌تواند به‌عنوان گياه زينتي در باغ و خانه‌هاي مناطق گرم‌تر استفاده شود يا مي‌تواند در فصل سرد در گلخانه رشد كند.

گل پريوش

طبقه‌بندي

گل پريوش يك گونه گياهي است كه متعلق به خانواده Apocynaceae (خانواده Dogbane) است. اين خانواده بيشتر شامل گياهان و درختچه‌هاي كوچك است. اين خانواده داراي برگ‌هاي حاشيه‌اي صاف است. گل‌ها در زير بغل برگ‌ها ديده مي‌شوند كه به‌صورت جداگانه يا در ساقه‌هاي بسيار كوتاه جفت شده‌اند و ويژگي بارز ديگر شيره شيري قوي است.

پراكندگي جغرافيايي

اين گياه بومي ماداگاسكار است و به‌عنوان حلقوي ماداگاسكار شناخته مي‌شود. گل پريوش همچنين در سراسر نيمه گرمسيري آسيا، آفريقا و آمريكا طبيعي است و براي اهداف تزئيني و دارويي استفاده مي‌شود.

شرح گياه

گل پريوش ۶۰ و ۲۰ سانتي‌متر ارتفاع و عرض دارد. گل‌ها به رنگ صورتي، سفيد يا بنفش صورتي در ساقه شكننده هستند. گل‌ها داراي يك لوله پايه به طول ۲٫۵-۳٫۰ سانتيمتر با تاجي به قطر حدود ۲٫۰-۵٫۰ سانتيمتر با پنج لبه گلبرگ مانند هستند. ۵ كاسبرگ، به طول ۲-۶ ميلي‌متر، باريك، معمولاً داراي مو (در حالت بلوغ) وجود دارد. گلدهي در طول ماه‌هاي گرم بارور است. اگرچه ممكن است گياهان در هواي بسيار گرم ضعيف شوند. برگ‌ها برعكس ساده روي ساقه با حاشيه كامل برگ، شكل تخمدان به شكل دندانه‌دار، طول تيغه برگ ۲-۴ اينچ و سبزرنگ با برگ چيده شده‌اند. غلاف ميوه مانند يك جفت فوليكول به طول تقريباً ۲٫۰-۴٫۵ سانتيمتر و عرض ۳ ميلي‌متر است.

تكثير

گل پريوش از طريق بذر تكثير مي‌شود. جوانه‌زني گل پريوش يك هفته در دماي ۲۱-۲۴ درجه سانتي‌گراد، در مكاني تاريك و بدون آبياري بيش‌ازحد طول مي‌كشد. بذر گل پريوش را به فاصله ۲ تا ۳ سانتي‌متر روي سطح خاك بريزيد. سپس لايه نازكي خاك را بر روي بذر گل پريوش بپاشيد و با استفاده از افشانه آن‌ها را آبياري كنيد. براي جوانه‌زني سريع‌تر، روي گلدان را با پلاستيك پوشانده و بعد از بيرون آمدن جوانه‌ها از خاك پلاستيك را برداشته و آن‌ها را به گلدان يا باغچه انتقال دهيد.

همچنين مي‌توان گونه‌ها را به‌صورت رويشي تكثير كرد. قلمه‌هاي چوبي نرم را مي‌توان از گياه مادر گرفته و به‌طور جداگانه در خاك كاشت، معمولاً در تابستان ريشه گياه به آساني است. گل‌هاي گل پريوش توسط پروانه‌ها گرده‌افشاني مي‌شوند. اين گونه با خود سازگار است، اگرچه گرده‌افشاني خود در شرايط عادي غيرمعمول است.

گل پريوش

آفات و بيماري‌ها

- گياه مي‌تواند توسط فوزاريوم آلوده شود كه منجر به پژمردگي گياه شده و سپس باعث مرگ گياه مي‌شود.

- تكان خوردن و بازگشت باعث مي‌شود نوك ساقه قهوه‌اي تيره و پژمرده شود. اين بيماري‌ها بيشتر به دليل بارندگي هوا يا آبياري بيش‌ازحد است.

- چندين قارچ باعث ايجاد لكه‌هاي برگ مي‌شود. با اين حال آن‌ها معمولاً بي‌ضرر هستند استفاده مي‌كند

براي خريد بذر گل پريوش و ساير بذر گل ها به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: گل پريوش، بذر گل پريوش، گياهان تزييني، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۵ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۰۴:۲۴:۴۴ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش كاشت و پرورش تربچه در خانه

تربچه يكي از سبزي‌هاي اشتهاآور به‌حساب آمده كه در اكثر خانواده‌ها آن را مصرف مي‌كنند. برگ آن نيز خوراكي بوده. عده زيادي از مردم تربچه را در منزل كاشته و در سر سفره اغلب خانواده‌ها ديده مي‌شود.

تربچه

كاشت بذر تربچه

بذر تربچه را در عمقِ ۱٫۵ سانتي‌متر از سطح خاك مي‌كارند و بين بذر‌ها ۴ تا ۵ سانتي‌متر فاصله قرار داده و در رديف‌ها نيز ۲۰ تا ۲۵ سانتي‌متر فاصله قرار داده و توصيه شده كه رديف‌هايي دوتايي از تربچه بكاريد و سپس فاصله بيشتري بين آن دو رديف و دو رديفِ بعدي قرار دهيد كه اين‌گونه، دسترسي‌تان به تربچه‌ها آسان‌تر مي‌شود. بذر تربچه در عرض چند روز جوانه زده و از باغبانان بذر‌ تربچه ها را در ميان رديف هويج و يا سبزي‌هاي ديگري كه دير‌تر جوانه مي‌زنند، مي‌كارند. تربچه بسيار سريع رشد مي‌كند و شايد سريع‌ترين برداشت را در ميانِ تمامِ سبزي‌هاي مخصوصاً خوراكي خام داشته باشد. اين گياه را مي‌توانيد پس از ۲۰ روز برداشت كنيد. البته روش ديگري براي كشت تربچه اين بوده كه يك بخش مربع يا مستطيلي شكل را مشخص كنيد و بذر تربچه ‌ها را در سراسر آن پخش كنيد و سپس روي آن‌ها خاك نرم و سبك بپاشيد و توجه داشته باشيد كه ترب‌ها دوست ندارند دورشان شلوغ باشد و در صورتي كه ترب‌هاي ديگر يا علف‌هاي هرز اطراف آن‌ها را حتماً بگيرند زيرا ممكن است محصول ندهند. از بين بردنِ علف‌هاي هرز براي رشد مناسب ريشه امري ضروري بوده.

توجه داشته كه اگر بذر تربچه ‌ها را هر ۲ هفته يك‌بار بكاريد، در تمام طولي سال تربچه خواهيد داشت و بهتر است در اواسطِ تابستان كشت آن‌ها را مدتي متوقف نموده، زيرا تربچه هواي گرم را دوست ندارد و مثل بسياري از سبزي‌هاي ديگر در اين هوا از بين مي‌رود و فراموش ننماييد كه تربچه را در فصل پاييز بكاريد. در باغ پاييزي‌تان تربچه يكي از محصولاتي بوده كه مي‌توانيد سريع آن را برداشت نماييد. ۲۰ تا ۳۰ روز زمان لازم بوده، البته برخي از انواعِ استوانه‌اي شكل به روز‌هاي بيشتري براي رسيدن نياز دارند. معمولاً تربچه نقلي را به‌صورت نوبر مي‌كارند. به اين منظور از آبان ماه به بعد تربچه را در زير نايلون، يا شاسي، يا گلخانه كاشته، در زمستان برداشت كرده. تربچه را در هواي آزاد و فضاي باز مي‌توان به‌جز در طول زمستان در همه فصل‌هاي كاشت. كشت بذر تربچه، به دو طريق خطي (روش رديف‌كاري) و دستپاش (روش كرتي) انجام مي‌شود.

تربچه

زمان كاشت تربچه

در فضاي باز بنا به سردي هوا از اول اسفندماه تا اول آبان ماه توصيه شده و مي‌توان پياپي آن را كاشت و برداشت كرد. ميزان مصرف بذر تربچه در زمان كاشت بستگي مستقيم به‌دقت و توجه فردي داشته كه بذر را كشت مي‌گردد.

به‌صورت فشرده كاشته شود، مقدار بذر تربچه موردنياز بيشتر و اگر تُنُك و كم‌پشت كاشته شود، ميزان بذر مورد مصرف كم‌تر است.

روش خطي (رديف‌كاري): در روش خطي، بهتر است به ترتيب بذر تربچه ها را در شيارها قرار بدهيد كه فاصله بذرها از يكديگر ۱ تا ۲ سانتيمتر، فاصله شيارها از هم ۱۰ تا ۱۵ سانتيمتر باشند و سپس خاك اطراف شيارها را بر روي بذرها خوابيده قرار داده است

روش كرتي (دستپاش): در روش كرتي، بايستي دقت گردد كه بذرها به‌طور يكنواخت در زمين پخش‌شده كه به اين منظور مي‌توان مقدار بذر تربچه موردنياز براي كاشت را با ۲ تا ۳ برابر خاك نرم و يا ماسه مخلوط كنيد و توأماً در زمين پاشيد و سپس با ماله چوبي يا شن كش روي آن‌ها را بپوشانيد تا بذرها زير خاك بروند و در معرض تابش مستقيم آفتاب و هواي آزاد و همچنين در دسترس پرندگان قرار نگيرند.

زمان كود دادن به تربچه: اين سبزي خوراكي از لحاظ احتياج به مواد غذايي و كود خيلي قانع بوده به نحوي كه در زميني با حداقل مواد غذايي مي‌توان ۲ نوبت متوالي در سال تربچه را كشت كرد. لكن براي برداشت محصول خوب و مرغوب تقويت زمين ضرورت داشته است. چون تربچه معمولاً پس از ۱۸ تا ۲۵ روز از تاريخ كاشت بذر تربچه، قابل‌برداشت مي‌باشد لذا توصيه شده كه بذر آن را با ساير سبزي‌ها بكارند تا زمين به خاطر كشت تربچه معطل نماند. علف‌هاي هرز را از ميانِ رديف‌هاي تربچه بيرون كشيده و به آن‌ها به ميزان فراوان آب بدهيد و گاهي وقت‌ها تربچه‌ها رشد نمي‌كنند و اغلب علت آن، شلوغ بودن اطرافشان و يا آبياري نشدن به ميزان كافي است

روش بذر گيري تربچه: براي آن كه شخصاً بتوان بذر تربچه خوب تهيه كنيد و بذر موردنياز سال بعد را تأمين كنيد مي‌توانيد براي اين كار از آخرين محصول پاييزه تربچه‌هاي سالم‌تر و خوش‌فرم تر را جدا كرده، جمع‌آوري كرده و در زير خاك خشك كنار هم به‌صورت رديف مي‌خوابانند. در طول زمستان آن‌ها را به همين شكل نگهداري كنيد و در اسفند تا فروردين ماه به‌تدريج آن‌ها را از زير خاك خشك خارج كنيد، به فواصل ۴۰ تا ۵۰ سانتيمتر از يكديگر كشت كرده و پس از مدتي شاخه گل آن‌ها از خاك خارج شده گل مي‌دهد. در تيرماه و مردادماه بذر آن‌ها مي‌رسد. پس از رسيدن بذرها، شاخه‌هاي حامل بذر تربچه ها را كه در غلاف (غلاف بذرها را در داخل خود نگهداري مي‌كند) قرار دارد قطع نموده و سپس در ادامه دسته كنيد و در محل خشكي كه هواگير باشد خشك مي‌كنند. پس از آنكه غلاف‌ها خشك شدند آن‌ها را با ملايمت و به آهستگي به زمين مي‌زنند (مي‌كوبند) تا بذر تربچه ها از داخل غلاف‌ها خارج شوند. آنگاه بذرها را از خاشاك جدا كنيد و در قوطي، جعبه و يا پاكت در محل مناسبي نگهداري مي‌كنند. در مورد تربچه‌هاي زمستانه بايستي از بذر تربچه‌هاي پائيزه بذر تهيه نماييد.

تربچه

آفات و حشرات تربچه

حشرات جونده ممكن بوده كه برخي برگ‌هاي ترب را از بين برده، ولي رشد كلي تربچه را تحت تأثير قرار نمي‌دهند و كرم‌هاي حشره ممكن است بوده كه ريشه شده و محصول را به كل از بين ببرند. در اين صورت دفعه بعد محصولتان را در نقطه ديگري از خاك كشت شوند. به دليل كوتاه بودن چرخه رشد اين گياه خوراكي بسيار كم دچار بيماري مي‌شود.

براي خريد بذر تربچه و  ساير بذر سبزي جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: تربچه، بذر تربچه، سبزي تربچه، بذر، بذر سبزي، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۵ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۱۴:۱۲ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش كاشت و پرورش ترب در خانه

ترب داراي انواع و اقسام فراواني بوده برگ‌هاي آن بيضي شكل و كشيده هستند و اطراف برگ داراي بريدگي و شكاف بوده و زبر است. برگ‌ها مستقيم از ريشه خارج مي‌شوند. قسمت اصلي و خوراكي ترب برجستگي انتهايي برگ‌ها است كه به رنگ‌هاي مختلف، سفيد، قرمز و دورنگ ديده مي‌شود. ترب، يكي از سبزي‌هاي اشتهاآور است كه در اكثر خانواده‌ها آن را مصرف مي‌كنند. برگ آن نيز خوراكي مي‌باشد. در اين مقاله مي‌خواهيم به آموزش كاشت و نگهداري ترب بپردازيم.

ترب

۱- انتخاب نوع ترب

ابتدا تصميم بگيريد كه چه نوع تربي مي‌خواهيد بكاريد. همانند بسياري از سبزي‌هاي، انواع بي‌شماري ترب در دسترس است كه هم به‌صورت پيوندي و هم گرده افشاني پرورش پيدا مي‌كنند. اگر يك باغبان تازه‌كار هستيد، رشد گياه ترب گيلاسي را در نظر بگيريد. آن‌ها در طول ۲۲ روز بالغ مي‌شوند و عطر و طمع مطبوع و ملايمي دارند.

۲- شرايط پرورش ترب

نور مناسب براي كاشت ترب:

شما بايد براي پرورش بذر ترب را در مكاني با نور كامل بكاريد هرقدر سرعت رشد گونه انتخاب بيشتر باشد نياز نوري نيز بيشتر خواهد بود. برخي از واريته هاي ترب مي‌توانند تا حدي سايه را تحمل كنند.

دماي مناسب براي كاشت ترب:

اين گياه تا دماي ۳- درجه را تحمل مي‌كند، ترب از جمله سبزي‌هاي فصل سرد است. اين گياه در گرماي بيش از حد، پوك خواهد شد، ترب گياه گلخانه سرد است. بازه دمايي براي پرورش بذر ترب ۶ تا ۳۰ درجه سانتي‌گراد است.

آبياري مناسب براي كاشت ترب:

به دليل حجم و شاخ و برگ كم ترب اين گياه به آب زيادي نياز ندارد و نگهداري ظرفيت مزرعه بين ۶۰ تا ۷۰ درصد كفايت مي‌كند. مهم‌تر از آن يكنواختي در آبياري است، زيرا نوسانات شديد در آبياري باعث تركيدن غده‌ها خواهد شد. آبياري نامرتب و خشكي هوا در پوك شدن غده‌ها نيز اثر دارد. همچنين آبياري و رطوبت زياد هم باعث بروز بيماري مختلف خواهد شد. پرورش ترب نيازمند آب فراوان است، خاك نبايد خشك شود. آبياري را اول صبح انجام دهيد تا گياه شما دچار بيماري نشود. البته اين گياه به دليل دوره رشد كوتاه حساسيت كمي به بيماري دارد.

ترب

خاك مناسب پرورش ترب:

از آنجا كه بذر ترب داراي رشد سريع مي‌باشد، يك خاك غني و حاصلخيز ضروري مي‌باشد. براي رسيدن هر چه زودتر به محصول، خاك ماسه‌اي يا ماسه‌اي – لومي پيشنهاد شده است. خاك بايد عاري از سنگ و سنگ ريزه، كلوخ، توده‌هاي انباشته خاكي باشد. محل تخم‌ريزي بايد به‌صورت يكنواخت باشد تا يك محصول خوب را بتوان تضمين نمود. PH محيط يا محلول غذايي براي رشد گياه بسيار مهم است. هر گياهي محدوده PH خاصي دارد كه خارج شدن از اين محدوده باعث كم شدن رشد يا حتي مرگ گياه مي‌شود. PH كمتر از ۴٫۵ يا بيشتر از ۹ صدمات سختي به ريشه گياه وارد مي‌كند و اثرات زيان‌آوري روي رشد گياه دارد.

كود دهي گياه ترب:

اگر شما در سطح خانگي اين گياه را پرورش مي‌دهيد استفاده از كود شيميايي ۱۰-۱۰-۵ (نيتروژن – فسفر- پتاسيم) توصيه مي‌شود. شما مي‌توانيد از آب آكواريوم براي فراهم كردن نيتروژن براي اين گياه استفاده كنيد. كود دامي براي بهبود شرايط خاك پيشنهاد مي‌شود.

كاشت بذر ترب:

بذر ترب بايد به تناوب ۱۵ روز يك‌بار كاشته شود، بذر ترب به دو روش كاشت خطي و كاشت كرتي كاشته مي‌شود. در كاشت خطي بذر ترب در رديف‌هايي مشخص با فاصله كاشته مي‌شود. از زمان كاشت بذر ترب تا زمان برداشت ۲۰ تا ۴۰ روز بسته به گونه زمان موردنياز است.

برداشت ترب:

وقتي كه ريشه‌هاي آن حدود ۳ سانتيمتر قطر دارد، آماده برداشت است. بسته بذر ترب خود را از نظر زمان برداشت و زمان بلوغ بررسي كنيد. براي برداشت، كل گياه را با دست خود از زمين خارج كنيد. همچنين شما مي‌توانيد خاك را كنار زده و مشاهده كنيد كه پياز آن رشد كرده يا خير. اگر رشد كرده چند ترب را بيرون كشيده و آن را مزه كنيد. اين امر به شما نشان مي‌دهد كه آيا آماده برداشت است يا خير. برخلاف بسياري از سبزي‌هاي ريشه‌اي، ترب نمي‌تواند در زمين باقي بماند، زير انجام اين كار باعث سخت و چروكيده شدن آن مي‌شود.

پروش و نحوه كاشت ترب در گلدان

۱- گلدان موردنظر خود را با خاك مناسب (مخلوط خاك باغچه با خاك‌برگ و ماسه) پر كنيد.

۲- خاك بايد زهكشي خوبي داشته باشد و با كودهاي آلي غني شده باشد. همچنين مي‌توانيد به جاي گلدان از ظروف پلاستيكي موجود در منزل نيز استفاده كنيد. فقط كافي است ته آن سوراخي براي خروج آب اضافي ايجاد نماييد.

۳- براي پر كردن گلدان به ارتفاع حداقل ۱۵ سانتي‌متر داخل آن خاك بريزيد و سطح آن را مرطوب كنيد. اضافه كردن مواد مغذي به خاك بهتر است قبل از كاشت بذر ترب انجام شود زيرا ترب دوره رشد كوتاهي دارد.

۴- بهتر است براي سبز شدن بذر ترب آن‌ها را يك شب بخيسانيد؛ به اين منظور بذرها را در يك دستمال نخي يا گوني مرطوب قرار دهيد.

۵- بذر ترب را بر روي سطح رويي خاك بكاريد و به عمق نرويد. مي‌توانيد بذر ترب ها را به آرامي بر روي سطح خاك بپاشيد و سپس روي آن را با لايه نازكي از خاك در حد چند ميلي‌متر بپوشانيد. فاصله بين بذر ترب ها را ۲ تا ۴ سانتيمتر در نظر بگيريد.

ترب

۶- گلدان‌ها را به محلي گرم و دور از وزش مستقيم باد منتقل كنيد. لازم است بستر كاشت ترب همواره مرطوب و نه غرقاب نگه داشته شود و حداقل روزي ۶ ساعت برابر نور خورشيد به گياه بتابد.

نكته: چنانچه رشد ترب ها كند بود، مي‌توانيد به آن مقداري كمپوست اضافه كنيد.

۷- سبزي ترب خيلي زود رشد مي‌كند (بذر ترب ۴ تا ۷ روز بعد از كاشت سبز مي‌شود)، بنابراين بعد از گذشت سه هفته به ترب‌هاي خود سر بزنيد. زماني كه ترب ها به اندازه موردنظرتان رسيدند آن‌ها را برداشت كنيد.

۸- ترب هاي كوچك‌تر طعم بهتري دارند. همچنين بزرگ شدن زياد ترب باعث سفت شدن و آسيب به ريشه گياه مي‌شود.

۹- در حالت معمول باغبان‌ها، هنگامي كه قطر ترب ها، به ۲/۵ سانتيمتر رسيد، برداشت را آغاز مي‌كنند. اما اگر قصد داريد از برخي ترب‌ها براي تهيه بذر ترب استفاده كنيد، بايد اجازه دهيد گياه براي مدت بيشتري در خاك باقي بماند.

براي خريد بذر ترب و  ساير بذر سبزي جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: ترب، بذر ترب، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۵ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۱۲:۰۲ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش كاشت و پرورش فيساليس (عروسك پشت پرده)

ميوه فيساليس در كيسه هاي كاغذي شكل پوشيده مي شود كه اين كيسه ميوه را از آفات حفظ مي كند. ميوه فيساليس در بافت، شبيه گوجه فرنگي است و عطر و طعم آن مخلوطي از آناناس و ميوه هاي ترش مثل توت فرنگي مي باشد.

فيساليس (عروسك پشت پرده)

كاشت فيساليس

شيوه كاشت بذر فيساليس همچون ساير گياهان اين خانواده به صورت انتقال نشا مي باشد. از زمان كاشت بذر فيساليس تا نمو اولين ميوه حدود  ۹۰روز طول مي كشد. بهترين زمان كاشت بذر فيساليس در اواخر تابستان تا اوايل پائيز مي باشد. در برخي از مناطق، اين محصول تا ۴ بار در سال كشت مي شود. جوانه گل پس از ۴۰ روز ظاهر مي شود و اولين ميوه پس از ۸۰ روز ظاهر مي گردد. در مناطق عاري از يخ زدگي، گلدهي ۳-۲ بار در طول سال اتفاق مي افتد.

بذر فيساليس را در بهار (فوريه يا آپريل) بكاريد. دانه فيساليس را در سيني نشا بكاريد و فقط آن را با خاك بپوشانيد. دماي مناسب براي جوانه زني بذر فيساليس ۲۳ تا ۲۵ درجه سانتي گراد است. جوانه زني بذر فيساليس به سرعت صورت مي گيرد. بعد از جوانه زني، نهال را به يك گلدان كه به اندازه كافي بزرگ باشد منتقل كنيد. خاكي كه مورد استفاده قرار مي گيرد بايد نيمه غني باشد. گياه معمولا به طور طبيعي پر پشت است، اما مي توان نوك شاخه هاي در حال رشد كه كمتر از ۳۰ سانتي متر هستند را هرس كرد، اين كار باعث تشويق به رشد مي شود. در مناطقي كه سرما يك مشكل است، براي بوته بايد محافظ فراهم شود. براي جلوگيري از تاثير سرما مي توان روي بوته پوشش هاي پلاستيكي قرار داد. همچنين مي توان گلدان را به يك جاي امن منتقل كرد.

فيساليس (عروسك پشت پرده)

فيساليس مناطق آفتابي را دوست دارد، همچنين مكاني كه فيساليس در آن قرار مي گيرد بايد از باد در امان باشد. فيساليس در خاك هاي شني كه تقريبا غني هستند به خوبي رشد مي كند. اگر خاك خيلي غني باشد باعث تشويق توليد برگ و كاهش باردهي مي شود. حتي دادن كود متوسط، باعث رشد رويشي بيش از حد و كاهش گل دهي مي شود. بازده بالا با كود كم و يا بدون كود به دست آمده است. ارتفاع شاخه فيساليس مي تواند به ۱ تا ۱٫۸ متر برسد. فيساليس به آبياري مداوم نياز دارد تا بتواند محصول خوبي بدهد. اگر خاك مشكل زهكشي دارد گياه بايد در شيب ملايم كاشته شود. زماني كه ميوه ها به بلوغ رسيدند آبياري را بايد قطع كرد. گياه فيساليس در طول خشكسالي خفته مي شود. در صورت لزوم مي توان براي گياه داربست درست كرد. فيساليس به هرس خيلي كمي نياز دارد مگر اين كه گياه روي داربست باشد. براي هرس شاخه هاي رو به رشد را بايد كمي كوتاه كرد.

فيساليس (عروسك پشت پرده)

نكات مهم كاشت فيساليس

قبل از كاشت بذر فيساليس حتما زمين را قارچ كش بزنيد.

كاشت ازطريق بذر فيساليس امكان پذيراست.

بهترين روش كاشت از طريق نهال مي باشد.

زمان كاشت بذر فيساليس از اواسط اسفندماه تا اواخر فروردين ماه است.

بذر فيساليس را در سيني نشا بكاريد و بعد از ۳۵تا۴۰ روزبه زمين اصلي انتقال دهيد.

بذر فيساليس را مي توان در تمامي فصول سال در گلخانه كشت نمود.

بعد از كاشت بذر فيساليس جوانه زني به سرعت انجام ميگيرد.

بهترين نوع خاك براي بذر فيساليس خاك سبك بدون كود مناسب است.تركيب هاي: پيت ماس + كوكوپيت وخاك ساحلي مناسب است.

سيني نشاء تا جوانه زني مرطوب باشد و هر روز آبياري گردد،بعد از جوانه زني هر موقع خاك خشك شد آب داده شود.

بعد از۱۵تا۲۰ روز بذر فيساليس جوانه ميزند.

نهال ها به اندازه ۱۰تا ۲۰سانت رشد كردند آن را جهت كشت انتقال دهيد.

بذر فيساليس در خاك هاي شني كه غني هستند به خوبي رشد مي كند. اگر خاك خيلي غني باشد باعث تشويق توليد زياد برگ و كاهش باردهي و محصول مي شود.دادن كود متوسط، باعث رشد رويشي بيش از حد و كاهش گل دهي مي شود.

هرچه مقدار كود دهي كمتر باشد ميزان محصول بيشتر است.

جوانه سبز شده را از وزش باد دور نگه داريد.

مكان آفتابي و پر نور مناسب رشد است.

برداشت ميوه فيساليس

برداشت محصول در شرايط گلخانه هاي در ايران، از اواسط بهمن آغاز مي گردد. رنگ ميوه در زمان رسيدن به نارنجي تا قرمز تمايل پيدا مي كند. عملكرد متوسط آن در هكتار حدود ۱۵ تن گزارش شده است.

براي خريد بذر فيساليس و ساير صيفي جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: فيساليس، بذر فيساليس، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۵ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۰۹:۰۹ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش كاشت و پرورش فلفل در خانه

 

توجه داشته باشيد كه در واقع فلفل از جمله سبزي‌هاي خوش عطروطعم محسوب مي‌شود كه اغلب در همه غذاها و خوراكي‌هاي مصرفي مورداستفاده قرار مي‌گيرد. به‌طوركلي فلفل در انواع مختلف شيرين، تند، چيلي، سفيد و نارنجي يافت مي‌شود و شما مي‌توانيد در اندازه‌هاي مختلفي آن را تهيه نماييد.

فلفل

دستورالعمل‌هاي كاشت انواع فلفل‌ها

همان‌طور كه متوجه شديد فلفل‌ها داراي انواع مختلفي هستند و به همين منظور در ادامه سعي داريم تا به بيان نحوه كاشت فلفل سبز و كاشت فلفل دلمه‌اي و كاشت فلفل چيلي در گلدان بپردازيم تا بتوانيد در روند كاشت و پرورش از آن استفاده نماييد:

مراحل كشت فلفل سبز در گلدان

بهتر است بدانيد كه فلفل سبز درواقع گياهي مقاوم است كه به‌راحتي مي‌تواند با فضاي آپارتمان سازگار شود و توصيه مي‌شود براي كاشت آن بذر فلفل را از مراكز توليد گل و گياه تهيه نماييد. پس از تهيه بذر فلفل بايستي آن‌ها را درون سيني نشا در لايه سطحي بستر كشت قرار دهيد و روي آن را با لايه نازكي از كمپوست به ضخامت ۵ ميلي‌متر بپوشانيد. توجه داشته باشيد كه بهترين بستر كشت براي كاشت بذر فلفل تركيبي از شن، ماسه و كمپوست است. توصيه مي‌شود كه سيني نشا را در يك محل گرم و مرطوب قرار دهيد و به‌طوركلي يكي از بهترين فضاها براي قرار دادن سيني آشپزخانه و پشت پنجره است. توجه داشته باشيد كه مي‌توانيد سطح سيني را با پلاستيك بپوشانيد.

زيرا استفاده از پلاستيك باعث ايجاد شرايط گلخانه‌اي گرم و مرطوب خواهد شد. توجه داشته باشيد كه سطح بستر كشت بايستي در طول دوران جوانه‌زني مرطوب بماند و براي اينكه بستر رطوبت خود را از دست ندهد بايستي بذر فلفل ها را به‌صورت روزانه آبياري نماييد و چنانچه بستر بيش از اندازه خشك شده بود مي‌توانيد آن را دو مرتبه آبياري كنيد به اين نكته هم توجه داشته باشيد كه نبايد سطح خاك غرقابي گردد. بهتر است بدانيد كه بذر فلفل سبز با قرارگيري در شرايط محيطي مناسب در طول مدت زمان ۱ الي ۲ هفته جوانه خواهد زد. توصيه مي‌شود كه پس از دو برگي شدن جوانه‌ها جوانه‌هاي ضعيف را حذف نماييد و گياهچه هاي قوي‌تر را به گلدان اصلي انتقال دهيد. توجه داشته باشيد براي اين كار بايستي گلداني نسبتاً بزرگ را انتخاب نماييد كه تقريباً ۲۰ ليتر فضا داشته باشد. به‌طوركلي فلفل سبز با قرارگرفتن در شرايط مساعد و مناسب پس از گذشت مدت زمان ۶۰ الي ۱۲۰ روز آماده برداشت خواهد بود.

فلفل

مراحل كشت فلفل دلمه‌اي در گلدان

توجه داشته باشيد كه براي كاشت اين بذر فلفل بايستي آن را از مراكز فروش گل و گياه تهيه نماييد و پيش از كاشت بايستي حدود ۲ الي ۸ ساعت آن‌ها را درون آب بخيسانيد تا سرعت جوانه‌زني در گياه افزايش پيدا كند. حالا بايد گلدان موردنظر خود را براي كاشت انتخاب نماييد و توصيه مي‌شود گلداني را انتخاب كنيد كه از گلدان فلفل سبزها بزرگ‌تر باشد. همچنين شما مي‌توانيد اين نوع بذر فلفل را نيز درون باكس‌هايي پرورش دهيد و در اين روند بايستي باكس‌هاي حاوي بذر فلفل را در محيط بالكن قرار دهيد. توصيه مي‌شود كه گلدان را با بستر كشت مناسب پر كنيد و به‌طوركلي خاك مناسب براي كاشت بذر فلفل تركيبي از كوكوپيت، پرليت و پيت ماس است كه شما مي‌توانيد اين موارد را از مراكز خوب باغباني تهيه نماييد.

توجه داشته باشيد كه در صورت فراهم كردن شرايط محيطي مناسب مدت زمان ۶ الي ۸ هفته طول خواهد كشيد تا بذر فلفل ها جوانه بزنند و شما مي‌توانيد ابتدا بذر فلفل ها را درون سيني نشا بكاريد و پس از جوانه زدن و دو برگي شدن آن را به گلدان اصلي انتقال دهيد. به‌طوركلي فلفل دلمه‌اي براي رشد خوب نياز به دما و نور كافي دارد و بايستي مراقبت‌هاي لازم را انجام دهيد. توجه داشته باشيد كه از زمان كاشت تا برداشت فلفل‌ها حدود ۶ الي ۱۰ هفته طول خواهد كشيد و بايستي برداشت را زماني انجام دهيد كه ۸۵ درصد رنگ ميوه‌ها كامل شده باشد همچنين شما مي‌توانيد در طول هفته يك الي سه مرتبه محصول خود را برداشت نماييد. توصيه مي‌شود كه براي بريدن فلفل‌ها از قيچي يا چاقوي تميز استفاده نماييد. پس از برداشت مي‌توانيد از خواص فلفل دلمه‌اي كه موردتوجه عموم است استفاده نماييد.

فلفل

مراحل كشت فلفل چيلي در گلدان

بهتر است بدانيد كه كشت اين نوع فلفل كه بدان فلفل هندي نيز گفته مي‌شود مانند سايرين انجام خواهد شد و نكته‌اي كه دانستن آن مهم است اين است كه فلفل چيلي در هواهاي گرم رنگ تند و قرمزي به خود خواهد گرفت و در هواهاي خنك نيز شيرين‌تر و رنگي قرمز روشن به خود مي‌گيرد.

براي كاشت اين نوع فلفل بايستي در مرحله اول بذر فلفل چيلي را درون گلدان بكاريد و پس از چند برگي شدن آن را به گلدان اصلي انتقال دهيد. همچنين مي‌توانيد بستر گياه را پر از كود پوسيده و خاك برگ كنيد و گلدان را در فضايي گرم قرار دهيد. توجه داشته باشيد كه اگرچه فلفل چيلي گرما و فصل گرما را دوست دارد اما قرارگيري در دماي بيش از ۲۸ درجه سانتي‌گراد به پژمرده شدن برگ‌ها منجر خواهد شد و به‌تدريج گلدهي آن به تعويق خواهد افتاد. بهتر است بدانيد كه بذر فلفل هاي چيلي به مدت زمان حدود ۸ الي ۱۰ هفته نياز دارد تا بتواند جوانه بزند و عمل محصول دهي خود را انجام دهد. پس پرورش دادن اين نوع فلفل مي‌توانيد از خواص فلفل هندي در غذاهاي خود استفاده نماييد.

براي خريد بذر فلفل به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: فلفل، بذر فلفل، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر، خواص فلفل،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۵ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۰۲:۲۶ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش كاشت و پرورش گل شقايق كاليفرنيايي در خانه

كلم‌ها از سبزي‌ها فصل سرد است كه به‌خوبي در گلدان رشد مي‌كند. كلم بروكلي يكي از سبزي‌ها فصل سرد است كه به‌خوبي در گلدان رشد مي‌كند و مي‌توان آن را به‌صورت خام، بخارپز، آب پز يا سرخ‌كرده مصرف نمود. كلم بروكلي يكي از گونه‌هاي گل كلم است و بوته آن مي‌تواند تا ۹۰ سانتي‌متر هم بلند شود.

كلم بروكلي

كلم بروكلي با دانه كاشته مي‌شود. قبل از كاشت بذر كلم بروكلي، خاك را آماده كنيد و آن را با كمپوست مخلوط كنيد. بذر كلم بروكلي را بايد يك ماه قبل از آخرين سرمايي كه در منطقه انتظار مي‌رود كاشت و مي‌توان آن را در بيرون از خانه نگه‌داري كرد. همچنين مي‌توان بذر كلم بروكلي را ۲ ماه قبل از آخرين سرما در خانه نشا كرد و بعد از شكل گرفتن دو برگ حقيقي آن‌ها را به گلدان‌هاي بزرگ‌تر منتقل كرد. به دليل اين‌كه كلم بروكلي يكي از سبزي‌ها بزرگ است بايد از يك گلدان كه اندازه آن حداقل ۳ گالن است استفاده كرد. بذر كلم بروكلي را بايد در يك خاك غني با زهكشي خوب كاشت. بذر كلم بروكلي را بايد در عمق ۱ سانتي‌متري در خاك كاشت. كلم بروكلي ۵۰ تا ۷۰ روز بعد از كاشت بذر كلم بروكلي قابل‌برداشت است. كلم بروكلي را قبل اين‌كه رنگ آن زرد شود برداشت كنيد.

گل كلم

گل كلم دوساله كه در سال‌ اول طي رشد رويشي توليد مجموعه‌اي از گل خوراكي مي‌كند و در سال دوم به گل و بذر مي‌نشيند. اين بذر كلم را مي‌توان در زميني كه خاك آن سنگين و به‌اندازه كافي داراي مواد آلي است كاشت. در نواحي معتدل و اوايل بهار نشاي گل كلم را پس از اتمام سرماي بهاره به‌صورت خطي بكاريد. اين بذر كلم نسبت به كمبود آب و سله بستن خاك بسيار حساس است. انواع تابستانه و پاييزه اين بذر كلم را مي‌توان در خاك‌هاي رسي و باتلاقي و انواع زودرس آن را در خاك‌هاي سبك كاشت. دماي ايده ال براي رشد رويش اوليه اين بذر كلم بين ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتي‌گراد است.

گل كلم

فاصله رديف‌ها را براي اين بذر كلم حدود ۴۰ تا ۴۵ سانتيمتر و فاصله بوته‌ها را ۳۰ سانتيمتر در نظر بگيريد. بعدازاينكه گل آن ظاهر شد پوشانيدن آن با برگ‌هاي اطرافش و حتي بستن آن با نخ به خاطر جلوگيري از تشعشع مستقيم آفتاب كه باعث تغيير رنگ و تيرگي گل آن مي‌گردد الزامي است. اين بذر كلم نسبت به دماي پايين‌تر از ۴ و بالاتر از ۳۸ درجه سانتي‌گراد حساس است و دماي مناسب آن حدود ۲۷ درجه سانتي‌گراد مي‌باشد. نياز به مواد غذايي گلم كلم بسيار زياد است، علاوه بر كود حيواني، دادن كودهاي ازته به‌صورت سرك در سه نوبت توصيه گرديده است.

كلم پيچ

داراي سه گونه مشخص است. كلم پيچ سفيد، كلم پيچ قرمز و كلم پيچ ميلان كه نوع اخري داراي برگ‌هاي ناصاف و مجعد با رنگ سبز مايل به آبي است. براي كاشت بذر كلم پيچ همانند گل كلم عمل نماييد. بذر كلم پيچ در مقابل يخبندان مقاوم بوده و در آب‌وهواي خنك و رطوبت زياد به‌خوبي رشد مي‌نمايد. دماي ايده آل بذر كلم پيچ براي رشد نسبي بين ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتي‌گراد است. آبياري به‌موقع بذر كلم پيچ و نيز دادن كود سرك به آن ضروري بوده، زيرا كم‌آبي باعث تركيدن پيچ كلم مي‌شود و نسبت به كم‌آبي نيز بسيار حساس است. موقع برداشت كلم‌ها هنگامي است كه مجموعه كروي شكل برگ‌ها كاملاً سفت شده باشد.

كلم پيچ

براي خريد بذر كلم در انواع مختلف به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: گل شقايق، بذر گل شقايق، بذر گل، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۵ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۰۹:۲۷:۱۷ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش كاشت و پرورش كاكتوس دراگون فروت (ميوه اژدها)

دراگون فروت (ميوه اژدها) گياهي از خانواده كاكتوس است كه هم جنبه‌هاي زينتي دارد و هم براي ميوه‌هاي خوراكي‌اش كشت مي‌شود.

بذر كاكتوس دراگون فروت (ميوه اژدها)

زمان كاشت

زمان مشخصي براي كاشت بذر دراگون فروت در نظر گرفته نشده است. اين كاكتوس زندگي طولاني دارد و مي‌توان آن را در هر زماني كاشت. فقط بايد از نظر دمايي گياه را تحت نظر داشت و نبايد آن را در دماي كمتر از ۸ درجه سانتي‌گراد قرار داد. براي كاشت بذر دراگون فروت بهتر است بعد از رفع سرما اين كار انجام شود. به نظر مي‌رسد رشد گياه بالغ كه داراي گل است متوقف مي‌شود. توليد ميوه ابتدا با گل‌دهي شروع مي‌شود و بهترين ميوه زماني توليد مي‌شود كه گياه به بالاترين نقطه از رشد خود برسد. بعد از گل‌دهي، توليد ميوه ۶ هفته تا چند ماه ممكن است طول بكشد.

يكي از مشكلاتي كه باعث مي‌شود بذر دراگون فروت از بين برود آبياري بيش‌ازحد و يا ماندن آب در خاك است، بنابراين بايد اطمينان داشته باشيد خاكي كه استفاده مي‌كنيد زهكشي خوبي داشته باشد. بذر دراگون فروت در خاك‌هاي سبك حاوي كمپوست و هوموس به‌خوبي رشد مي‌كند. بذر دراگون فروت در خاك‌هاي سنگين به‌سرعت پوسيده مي‌شود. براي كوددهي به بذر دراگون فروت مي‌توان يك يا دو بار در سال از مخلوط كودهاي مرغ و بلدرچين استفاده كرد. بايد مواظب بود كود با فاصله از ساقه يا تنه گياه ريخته شود. همچنين مي‌توان از كودهاي تجاري موجود در بازار نيز استفاده كرد. بذر دراگون فروت در شرايط سخت نيز رشد مي‌كند ولي با مراقبت از آن عملكرد گياه بهتر خواهد بود.

بذر كاكتوس دراگون فروت (ميوه اژدها)

كاشت

دراگون فروت گياهي نيمه اپيفيت است كه توانايي خزيدن، بالاروندگي و چسبيدن به هر تكيه گاهي را با استفاده از ريشه‌هاي هوايي خود دارند. پرورش آن‌ها بر روي سطح زمين توصيه نمي‌شود، زيرا عمليات زراعي آن (گرده افشاني، برداشت و غيره) دشوار است و تماس با زمين باعث آسيب به پيچك‌ها مي‌شود. بنابراين بذر دراگون فروت بهترين رشد را روي قيم خواهد داشت. قيم‌ها قبل از كشت گياه در محل اصلي استقرار مي‌يابند، عموماً از پايه‌هاي چوبي، ستون‌هاي سيماني و يا داربست‌هاي فلزي به‌عنوان قيم استفاده مي‌شود. كشت گلخانه‌اي بذر دراگون فروت، روشي براي بهبود كيفيت ميوه و توليد عملكرد بالاتر است.

مهم‌ترين نياز براي گلخانه‌هاي بذر دراگون فروت در مناطق گرمسيري و نيمه‌گرمسيري استفاده از پوشش براي خنك كردن فضاي داخل گلخانه است، زيرا شدت تابش نور خورشيد در مناطق گرمسيري و نيمه گرمسيري بالا است و دماي درون گلخانه مي‌تواند بالاتر از حداكثر دماي موردنياز گياهان (۴۰ -۳۵ درجه سانتي‌گراد) برسد. جهت پرورش بذر دراگون فروت در گلخانه، آماده‌سازي خاك گلخانه و اصلاح آن قبل از كشت صورت مي‌گيرد. محدوده pH بستر كشت بذر دراگون فروت بين ۵ تا ۸٫۵ است. فاصله بين بذر دراگون فروت ۶۰ تا ۸۰ سانتي‌متر، فاصله بين رديف‌هاي كشت ۶۰-۱۵۰ سانتيمتر و عمق كشت ۴۰ تا ۶۰ سانتيمتر در نظر گرفته مي‌شود. از مخلوط پيت، كود آلي، ماسه، خاك زراعي به نسبت ۶:۱:۱:۲ براي بهبود بافت خاك استفاده مي‌شود. اين تركيبات را با هم مخلوط كرده و در گودال كشت مورد استفاده قرار مي‌دهند.

بذر كاكتوس دراگون فروت (ميوه اژدها)

داشت

اگرچه بذر دراگون فروت مي‌تواند با كمترين ميزان بارندگي (چند ماه خشكي) زنده بماند، اما براي ميوه‌هاي باكيفيت، آبياري منظم موردنياز است. سيستم ريشه دراگون فروت سطحي است و در عمق ۱۵-۳۰ سانتي‌متري قرار دارد و مي‌تواند بنابراين عناصر غذايي را در اين محدوده جذب نمايد. تغذيه با مواد معدني و آلي سودمند است و تركيب آن‌ها با هم اثر مفيدتري برجاي مي‌گذارد. با توجه به شرايط آب و هوايي، ميزان كود پيشنهاد شده براي بذر دراگون فروت بسيار متغير است.

برداشت ميوه اژدها

ميوه اژدها بعد از برداشت رسيده نمي‌شود، بنابراين قبل از برداشت اطمينان حاصل كنيد كه ميوه كاملاً رسيده شده باشد. ميوه رسيده رنگ آن كاملاً از سبز به زرد يا قرمز تغيير پيدا مي‌كند. همچنين زماني كه ميوه به‌آرامي فشرده مي‌شود بايد پوست آن كمي نرم شده باشد

براي خريد بذر دراگون فروت و بذر كاكتوس هاي ديگر به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: كاكتوس، بذر كاكتوس، ميوه اژدها، بذر، دراگون فروت، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۵ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۰۹:۱۹:۳۱ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش كاشت و پرورش كاهو در خانه

بذر كاهو را در بهار و بيشتر در اوايل تابستان بكاريد، كاشت كاهو در اين زمان نشاها را نازك كرده و در زمان بلوغ برداشت كنيد. اما دانستن چگونگي پرورش كاهو بيش از اين‌ها و درمان آن‌ها به‌گونه‌اي عادي بيشتر نااميدكننده نخواهد بود. كاهو از سبزي‌هايي است كه در آب‌وهواي خنك بهتر رشد مي‌كند و انواع مختلفي از آن وجود دارد كه به‌طور ايده آل با آب‌وهواي انگليس متناسب هستند. اين سبزي شرايط آفتابي گرم را دوست ندارد. آن‌ها همچنين باران زيادي را دوست دارند بنابراين با آبياري منظم آن‌ها را مرطوب نگه‌داريد.

بذر كاهو

آفات و بيماري‌ها روي آن‌ها نيز تأثير خواهند داشت، ممكن است از بين نرود اما از شدت آن‌ها كاسته مي‌شود. اگر بلافاصله بذر كاهو بكاريد، گياهان به‌طور هم‌زمان بالغ مي‌شوند و تقريباً يك هفته وقت داريد كه آن‌ها را بچينيد تا شروع به بذر كنند. پرورش بذر كاهو بسيار ارزان‌تر و به‌مراتب آسان‌تر از آن است كه تصور مي‌كنيد. به‌محض اينكه در آن مهارت پيدا كرديد، ديگر كاهو نمي‌خريد و هميشه خودتان آن را مي‌كاريد. كاشت بذر كاهو كاملاً ساده است اما روش‌هاي مختلفي وجود دارد كه مي‌توانيد استفاده كنيد و برخي نكات مهم را بايد به خاطر بسپاريد تا درنهايت به نشاهاي سالم برسيد. در اين بخش شما در مورد انواع مختلف بذر كاهو براي رشد، روش‌هاي كاشت براي باغچه شما بهترين كار را خواهد داشت و مدت‌زمان آن را خواهيد آموخت.

انواع بذر كاهو براي كاشت

انواع مختلفي از بذر كاهو وجود دارد كه مي‌توانيد بكاريد. من دوست دارم چندين نوع مختلف بذر كاهو بكارم بنابراين مخلوط خوبي براي سالادهايم دارم.

بذر كاهو

روش‌هاي توصيه شده براي كاشت بذر كاهو

شما مي‌توانيد بذر كاهو را مستقيم در باغچه بكاريد، كاشت بذر كاهو را از داخل خانه شروع كنيد يا حتي بذرهاي زمستاني را امتحان كنيد. من شخصاً ساده‌تر مي‌دانم كه بذرپاشي را مستقيماً انجام دهم، زيرا آن‌ها خيلي سريع رشد مي‌كنند و پيوند نشاهاي كوچك مشكل است. مناسب‌ترين روشي كه انتخاب مي‌كنيد بستگي به محل زندگي شما دارد. اگر براي كاشت مستقيم بذر كاهو خيلي گرم يا سرد است، بهترين گزينه براي شروع كاشت اين است كه آن‌ها را در فضاي داخلي خانه بكاريد.

چه مدت از بذر تا برداشت؟

بذر كاهو خيلي سريع رشد مي‌كنند. به‌طور متوسط ​​فقط ۴۰-۵۰ روز طول مي‌كشد تا آن‌ها به بلوغ كامل برسند. شما مي‌توانيد خيلي زودتر از آن برداشت انواع برگ را شروع كنيد، زيرا ابتدا نيازي به رسيدن كامل ندارند. براي بزرگ‌تر شدن كاهوها و بالغ شدن كامل آن‌ها زمان بيشتري نياز است و حداكثر مدت زمان رشد كاهوها از بذر كاهو تا رشد كامل ۵۵ تا ۸۰ روز خواهد بود.

طرز كاشت كاهو با بذر

كاشت بذر كاهو كمي برنامه‌ريزي مي‌برد. فقط آن‌ها را به باغ نيندازيد و به بهترين‌ها اميدوار باشيد. با كاشت بذر كاهو به روش صحيح و در زمان مناسب، خود را براي موفقيت آماده كنيد.

فصل كاشت كاهو

بذر كاهو در دماي سردتر بهار يا پاييز بهترين جوانه را مي‌زنند. اگر خيلي گرم باشد، آن‌ها جوانه نمي‌زنند. بنابراين بهترين زمان براي كاشت بذر كاهو به‌محض اينكه زمين در اوايل بهار قابل كار باشد، يا هنگامي كه اواخر تابستان يا اوايل پاييز شروع به سرد شدن مي‌كند، بهترين زمان است.

نحوه كاشت بذر كاهو به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

در زير مراحل كاشت بذر كاهو را طي مي‌كنيم. قبل از شروع، تمام وسايل لازم را آماده كنيد. اين كار باعث آسان‌تر و سريع‌تر شدن روند كاشت مي‌شود.

لوازم موردنياز: بذر كاهو، ماله دستي، آب، سيني‌هاي نشا (اختياري)، خاك شروع بذر كاهو يا گلوله‌هاي پيت معمولي (اختياري)

بذر كاهو

نحوه كاشت كاهو

مرحله ۱: مخلوط گلدان يا گلدان را آماده كنيد - اگر قصد داريد كاشت بذر كاهو خود را در داخل خانه شروع كنيد، ابتدا مخلوط گلدان يا گلوله‌هاي زغال سنگ نارس را از قبل مرطوب كنيد. در غير اين صورت، قبل از كاشت مستقيم بذر كاهو، با استفاده از ماله خود يك سانتي‌متر روي خاك باغچه را شل كنيد و هرگونه علف‌هاي هرز يا سنگ و چوب‌هاي بزرگ را از بين ببريد.

مرحله ۲: تعيين تعداد بذر براي كاشت - از آنجا كه آن‌ها بسيار كوچك هستند، كاشت بذر كاهو در رديف‌هايي كه ۳۰-۴۵ سانتيمتر از يكديگر فاصله دارند بسيار آسان‌تر است، نه اينكه بخواهيد فاصله هر يك را دقيقاً درست كنيد. براي كاشت كاهو در سني نشا، اگر از بذر كاهو استفاده مي‌كنيد، يك عدد بذر كاهو را در يك گودال بكاريد. در صورت قديمي بودن بذر كاهوها تعداد بيشتري بذر كاهو را داخل گودال بكاريد و بعداً در صورت لزوم نشا را كم حجم كنيد.

مرحله ۳: بذرها را بكاريد - بهترين روش كاشت بذر كاهو، پاشيدن آن‌ها در بالاي خاك نرم و سست باغچه يا سيني‌هاي داخلي است. آن‌ها براي جوانه زدن به نور نياز دارند، بنابراين مراقب باشيد كه آن‌ها را در عمق بيش از ۱/۴ نكاريد. من ترجيح مي‌دهم آن‌ها را روي خاك بكاريد و لايه‌اي نازك خاك، روي آن‌ها بريزيد.

مرحله ۴: آن‌ها را آبياري كنيد - هنگامي كه همه بذر كاهو شما كاشته شد، آن‌ها را خوب آبياري كنيد تا خاك يكنواخت مرطوب شود. براي جلوگيري از جابجايي بذرهاي سبك، به آن‌ها به‌گونه‌اي آب بدهيد كه خاك روي آن‌ها جابه‌جا نشود و اگر داخل ظرف‌هاي كم‌عمق مي‌كاريد از پايين به آن‌ها آب بدهيد. به اين صورت كه داخل زير سيني نشا آب بريزيد و اجازه بدهيد خاك آن‌ها به سمت بالا هدايت كند. اما بايد مطمئن شويد كه خاك و بذرها مرطوب مي‌شوند.

مرحله ۵: بذر كاهو را بپوشانيد (اختياري) - اگر بذر كاهو را در فضاي داخلي كاشتيد، سيني‌ها را با درپوش پلاستيكي گنبدي بپوشانيد و آن‌ها را در مكاني روشن قرار دهيد كه دما بين ۱۸-۲۲ درجه سانتي‌گراد باشد. با استفاده از دماسنج خاك مي‌توانيد دما را كنترل كنيد. براي اطمينان از جوانه زدن يكنواخت آن‌ها، چراغ رشد را از بالاي سيني‌ها آويزان كنيد.

زمان جوانه‌زني بذرهاي كاهو

به‌طوركلي جوانه زدن بذر كاهو بين ۱۰-۴ روز طول مي‌كشد. در شرايط عالي، مي‌تواند به ۲ روز هم برسد. اگر خاك خيلي گرم، خشك يا مرطوب باشد يا اگر نوري وجود نداشته باشد، از جوانه‌زني جلوگيري مي‌كند. بنابراين اگر بذر كاهو رشد نكرد، دما، نور و ميزان رطوبت را بررسي كنيد.

نحوه برداشت كاهو

هميشه كاهو را با مغز از مغازه خريداري مي‌كنيم، اما يكي از بهترين روش‌هاي برداشت اين گياه، جدا كردن برگ‌ها بزرگ آن است. اگر تمايل داريد كله كاهو را كامل و درسته برداشت كنيد نيز بهتر است از فاصله ۱٫۵ سانتيمتري از ريشه اين كار را انجام دهيد. اين باعث مي‌شود تا ريشه باقي مانده دوباره جوانه بزند و دوباره پس از مدتي كاهو داشته باشيد.

براي خريد بذر كاهو در انواع مختلف به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: كاهو، بذر كاهو، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر، خواص كاهو،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۵ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۰۹:۱۳:۲۶ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)

دﺳﺘﻮراﻟﻌﻤﻞ ﻛﺎﺷﺖ، داﺷﺖ و ﺑﺮداﺷﺖ ذرت

ذرت با نام انگليسي (corn) و آمريكايي (maize) و اسم علمي zea mays از خانواده غلات (poaceae) و يكي از چهار غله عمده جهان بوده و بعد از گندم و برنج توليد آن در دنيا مقام سوم را داراست.

بذر ذرت

مشخصات گياه‌شناسي

الف: ريشه: ذرت داراي سه نوع ريشه است ۱-ريشه‌هاي بذري و ريشه‌هاي اوليه تعداد اين نوع ريشه‌ها ۳ تا ۵ عدد بوده و با جوانه زدن بذر طلا ظاهري مي‌شوند كار اين ريشه‌ها جذب آب و مواد غذايي از اعماق خاك است.

۲-ريشه‌هاي تاجي يا ثانويه: از گروه‌هاي واقع در طوقه گياه و در زير سطح خاك به وجود آمده و گسترش پيدا مي‌كند تعداد آن‌ها ۷ الي ۸ عدد و گاهي به ۱۵ الي ۲۰ عدد نيز مي‌رسد كار اين ريشه‌ها جذب آب و مواد غذايي از خاك سطح است. ۳-ريشه‌هاي هوايي يا نگه‌دارنده: اين ريشه‌ها در واقع همان ريشه‌هاي تاجي هستند كه در بالاي سطح خاك توليد مي‌شوند نقش آن‌ها بيشتر در قائم گله داشتن گياه است زيرا طول گياه زياد بوده و لذا براي مقاومت در برابر خوابيدگي اين ريشه‌ها مانند يك تيرك عمل مي‌كنند نقش اين ريشه‌ها در عمل جذب بسيار كم است.

ب: ساقه: ساقه ذرت مانند ساير غلات بندبند و گره‌دار، توخالي و استوانه‌اي بوده و طولش بسته به رقم ممكن است از cm 30 تا m 5/7 و خطرش از cm3/1 تا cm5 تغيير كند. ساقه ذرت به‌عكس ساير غلات معمولاً بدون انشعاب است و پنجه‌اي توليد نمي‌كند. خوابيدگي ياورس در ذرت به‌ندرت رخ مي‌دهد و ارقام هيبريد ذرت مقاومت بسيار خوبي در برابر خوابيدگي از خود نشان مي‌دهد. لازم به ذكر است كه طول معمول ذرت ۵/۱ تا ۵/۲ متر است.

ج: مانند ساير غلات كشيده بوده و از پهنك و غلافت تشكيل شود. طول برگ‌ها ذرت از ۳۰ تا ۸۰ cm و گاهي متغير است و پهناي هر برگ حدود ۸ تا ۱۰ cm است.

د: ذرت گياهي يك سايه پايه است كه گل‌هاي نر و ماده در طول ساقه در محل گره‌ها و در مجاورت برگ‌ها تشكيل مي‌شوند و تعداد گل‌هاي ماده را ارقام مختلف بذر ذرت متفاوت است، گل آذيني ذرت را به‌طوركلي سنبله مي‌دانند و درواقع گل نر و خوشه و گل ماده سنبله است، گل‌هاي ماده در آينده بلال ذرت را ايجاد مي‌كنند كه بلال ذرت كه داراي محوري قطوري به نام چوب بلال

دانه‌هايي كه در رديف‌هاي منظمي قرار گرفته‌اند و با دو پوشه ضخيم پوشيده شده‌اند و خامه‌هاي بلندي (sira) كه در انتهاي شاخه مي‌شوند و كاكل بلال ذرت را ايجاد مي‌كنند. لازم به ذكر است: محور گل آذين نر همان امتداد ساقه است و داراي گل‌هاي سه پرچمي است.

دوره‌هاي رشد ذرت: به‌طوركلي از كاشت داشت و برداشت بذر ذرت چهار دوره متمايز مي‌توان تشخيص داد:

۱- دوره رشد خفيف: اين دوره از زمان سبز شدن شروع شده و تا ۱۵۰ الي ۲۰ روز از ظهور گل‌هاي نر ادامه دارد.

۲-دوره رشد سريع: از ظهور گل‌هاي نر تا حدود ۱۰ روز قبل از شيري شدن دانه‌ها مي‌باشد در اين دوره وزن گياه به حداكثر و حساسيت آن به كم آبي به حد اعلا خود مي‌رسد.

۳-دوره كاهش خفيف وزن: اين دوره پس از اتمام دوره دوم شروع شود و تا حدود ۱۰ روز بعد از شيري شدت دانه‌ها ادامه مي‌يابد.

۴-دوره كاهش شديد وزن: اين دوره به دنبال دوره قبل شروع شود و تا رسيدن كامل دانه طول مي‌كشد.

عوامل محيطي

از ميان عوامل محيطي به دو عامل درجه حرارت و رطوبت اشاره خواهيم داشت.

الف: درجه حرارت: به‌طوركلي يك گياه گرمسيري است به يخ‌بندان حساس است و در دوران زندگي به درجه حرارت بالا نيازمند است. حداقل درجه حرارت در زمان جوانه زدن بذر ذرت ۱۰ درجه است ولي برخي از نژادهاي آن در زير ۱۰ درجه هم به‌خوبي جوانه مي‌زنند بعد از كشت ذرت آب‌وهواي گرم جوانه زدن و ريشه را تسريع مي‌كند ولي گرماي شديد و كمبود رطوبت به‌ويژه در زمان گل‌ها و به‌ويژه گل‌هاي نر، خسارت زا است.

ب: رطوبت: مقدار رطوبت هوا و ميزان نزولات آسماني و زمان آن نقش مهمي در عملكرد ذرت داشته و كمبود نزولات يكي از عوامل محدودكننده كشت اين گياهان در مناطق خشك و نيمه‌خشك به شمار مي‌آيد درواقع كشت ديم ذرت در نقاطي امكان‌پذير است كه ميزان بارندگي ساليانه از ۶۰۰ ميلي‌متر در دوره رشد كمتر نباشد لذا عملاً كشت در كشور ما كشت هاي بهاره آبي است مقاومت به خشكي ذرت در مراحل اوليه زندگي از مراحل بعدي آن بيشتر است.

بذر ذرت

عمليات كاشت

۱-آماده كردن زمين: زميني كه در آن كشت بذر ذرت انجام مي‌شود در پائيز سال قبل آن شخمي به عمق ۱۵ الي ۲۰ cm و گاهي بيشتر مي‌زنند كه باعث مي‌شود باعث خاك نرم و بقاياي محصول قبلي و علف‌هاي هرز به عمق خاك برده مي‌شوند در ضمن پذيرش بارندگي زمين ذخيره رطوبت بالا مي‌رود در بهار بعد از سبز شدن علف‌هاي هرز با يك ديسك آن‌ها را به عمق خاك برده و بعد از آن زمين را تسطيح كرده و بدين صورت زمين آماده كشت مي‌شود  ۱-شخم در پائيز ۲-شخم در بهار ۳-ديسك ۴-لودر

۲-طرق مختلف كاشت: بسته به عوامل مختلف چون ۱-نوع تهيه بستر بذر ذرت ۲-تأمين رطوبت ۳-رقابت با علف‌هاي هرز و پيشگيري از آسيب سرماي بهاره كاشت ذرت متفاوت است.۱-از نظر نوع تهيه بستر بذر A – كشت رديفي B – كرتي-كشت روي مرز و حاشيه زراعت‌هاي ديگر.

كشت رديفي: يك نوع آبياري نشتي و مشكل سله شكني ندارد. اين روش در اراضي بزرگ و زراعت‌هاي مكانيزه مطرح بوده و بذر ذرت در رديف‌هاي موازي با فاصله معيني توسط رديف‌كار بذر ذرت كشت مي‌شود آبياري در اين روش به‌صورت جون و پسته انجام مي‌شود.

كشت كرتي: بيشتر در كشاورزي سنتي و معمولاً براي كشت بذر ذرت علوفه‌اي بكار مي‌رود پس از آماده كردن و تسطيح زمين آن را به كرت‌هايي كه طول و عرض آن متناسب با شيب زمين و ميزان آب آبياري است تقسيم كرده و بذر ذرت را در كرت‌ها به طريقه دست پاش مي‌كارند و توسط دندانه‌ يا ديسك آن را داخل خاك نموده و آبياري مي‌نمايند آبياري در اين روش به روش غرقابي است.

۲-تأمين رطوبت:

A: خشكه كاري B: نم كاري

A: وقتي صورت مي‌گيرد كه زمان كشت بذر ذرت در حال سپري شدن مي‌باشد زيرا آبياري قبل از كشت و صبر براي گاو رو شدن زمين وقت لازم دارد لذا در چنين مواردي زمين را كشت كرده و متعاقبش آبياري مي‌كنند در اين روش چون خطر سله بسنتي خاك و احياناً شسته شدن خاك و انتقال بذر ذرت را نقاط بلند مزرعه به قسمت‌هاي پشت‌تر وجود دارد و لازم است كه زمين قبل از كشت كاملاً تسطيح شود حتي‌المقدور كشت به‌صورت رديفي انجام شود تا با مثال مذكور برخورد كمتري شود.

B: نم كاري يا هيرم كاري در بهار حدود ۱۰ روز قبل از كشت مقدار زيادي آب به زمين مي‌دهد كه تا عمق ۲ متري زمين بستر نم شود و بعد از گاورو شدن زمين با عمليات ديسك سبكي علف‌هاي هرز را زير خاك كرده و سپس اقدام به كشت ذرت مي‌كنند بذر ذرت هاي كاشته شوند از رطوبت موجود در خاك استفاده كرده و يكنواخت سبز مي‌شوند و چون بالا فاصله بعد از كشت آبياري نمي‌شوند خطر سله بستن خاك رشته شدن بذر ذرت پيش نمي‌آيد.

۳-از نظر رقابت با علف‌هاي هرز و عوامل نامساعد مثل هواي سرد:

براي جلوگيري از آسيب عوامل مذكور در بعضي از نقاط جهان مثل كره شمالي معمولاً ذرت را به‌صورت نشاكاري كشت مي‌كنند بدين ترتيب كه ابتدا بذر ذرت در گلخانه كشت نموده (زودتر از زمان كشت در مزرعه) و به محقق حصول شرايط محيطي مناسب آن را به زمين اصل منتقل مي‌كنند در اين روش اگرچه عملكرد بيشتر خواهد بود ولي هزينه‌ها افزايش مي‌يابد

ج - زمان كاشت:

به عواملي چون درجه حرارت محيط و خاك بستگي داشته و در نواحي مختلف فرق مي‌كند و در زمان صورت مي‌گيرد كه دماي بهاره كاملاً از بين رفته باشد.

مناسب‌ترين درجه حرارت براي جوانه زدن بذر ذرت ْ۳/۱۸ C است و دماي زمان جوانه‌زني نبايد از ۱۰ كمتر و از ۳۵ بيشتر باشد.

مقدار بذر ذرت لازم در واحد سطح:

در ذرت كاري معمولاً وزن بذر ذرت در واحد سطح اهميت چنداني ندارد و دانه را برحسب تعداد در مترمربع يا هكتار محاسبه و كشت مي‌نمايند تراكم بوته در واحد سطح بستگي به حاصلخيزي خاك رقم و ميزان آب آبياري داشته و معمولاً از ۲۰ هزار يا ۶۰ هزار در بوته در هكتار متغير است.

بذر ذرت

عمليات داشت

الف: آبياري: ذرت از گياهان است كه در طول دوره زندگي خود به آب زيادي نياز دارد دوره بحران نياز آب اين گياهان از زمان ظهور گل‌هاي نر تا پيدايش كاكل ذرت است در اين دوره اگر رطوبت در حد كافي نباشد عمل گرده افشاني به‌خوبي انجام نگرفته و درنتيجه بلال‌ها كم دانه مي‌شوند.

ب: وجين و سله شكني: حدود ۳۰ الي ۴۰ روز بعد از كشت زماني كه ارتفاع گياه به ۱۵ الي ۲۰ CM مي‌رسد عمليات وجين و سله شكني شروع مي‌شود (عمليات وجين و سله شكني مي‌تواند همراه با كودپاش انجام گيرد) راه ديگر مبارزه با علف‌هاي هرز در مزارع بزرگ معمولاً استفاده از علف‌كش‌هاي شيميايي مانند آن را زين است.

ج: احتياجات غذايي ذرت: هم مانند ساير گياهان در طول زندگي خود به مواد غذايي كافي نياز دارد مواد غذايي ذرت معمولاً از انواع كودها ازجمله كودهاي حيواني سبز و شيميايي تأمين مي‌شود كودهاي حيواني و سبز مقداري از مواد غذايي موردنياز ذرت را تأمين مي‌كنند و براي تأمين كامل مواد غذايي استفاده از كودهاي شيميايي ضرورت مي‌يابد. جذب ازت از خاك در تمام مراحل رشد گياه صورت مي‌گيرد ولي در مقدار آن در سنين اول مقدار جذب آن كمتر. در زمان ظهور گل‌هاي نر و ماده جذب ازت حداكثر است و پس از گل‌دهي مجدداً جذب كاهش مي‌يابد. مهم‌ترين دوره نياز ذرت به فسفر بعد از گل كردن و نزديك رسيدن دانه است در موقع رسيدن دانه نزديك به سه چهارم فسفر موجود در گياه در دانه جمع مي‌شود.

حدود يك سوم پتاسيم موردنياز گياه قبل از تشكيل گل و بقيه آن قبل از دانه بستن از خاك جذب مي‌كرد و مقدار نسبتاً كمي پتاسيم در دانه متمركز مي‌شود.

عمليات برداشت

الف: زمان برداشت اگر ذرت به‌منظور برداشت دانه كشت شود بايد برداشت زماني صورت گيرد كه گياه از نظر فيزيولوژي و زراعت كاملاً رسيده باشد تعيين زمان برداشت از نظر زراعي –a نوع رقم: در مناطقي كه فصل رويش كوتاه بوده و در سرما و باران هاي زودرس پائيز عمل برداشت را با دشواري روبرو مي‌كند بايد از ارقام زودرس استفاده كرد تا برداشت زودتر انجام شود –b مقدار كود: در زمين‌هايي كه كود شيميايي مخصوصاً كودهاي ازته زياد مصرف شوند رشد رويش گياه افزايش يافته و دانه‌ها ديرتر مي‌رسند لذا برداشتشان ديرتر انجام مي‌گيرد.

۲-جنس خاك: در خاك‌هاي رس يا سنگين به علت ذخيره رطوبت بيشتر دوره رويش گياه طولاني‌تر از خاك‌هاي سبك شن مي‌شوند و لذا برداشتشان ديرتر انجام مي‌گيرد.

-d آبياري: زياد طول دوره رويش گياه را افزوده و رسيدن محصول و برداشت را به تأخير مي‌اندازد.

E- تراكم بوته: هر چه تراكم بوته در واحد سطح بيشتر شود استفاده از نور و غذا براي گياه مشكل‌تر شود و گياهان براي رقابت با يكديگر در جذب نور و غذا رشد رويش بيشتري داشته و در نتيجه رسيدن و برداشت دانه به عقب مي‌افتد.

-F آب‌وهوا هر چه محيط سردتر و روزها آفتابي كمتر باشد رسيدن دانه و برداشت آن ديرتر مي‌شود.

۲-تعيين زمان برداشت از نظر فيزيولوژيكي

از نظر فيزيولوژي دانه‌هاي رسيد حداكثر ماده خشك را دارا هستند و بايستي رطوبت آن‌ها به حدود ۱۵ الي ۲۰ درصد برسد تا از نظر زراعي قابل برداشت باشد براي برداشت دانه رطوبت دانه بايد در حدي باشد كه نه علت خشكي زياد با ماشين‌هاي برداشت خرد شوند و نه آن مقدار مرطوب كه در انبار كپك بزنند.

ب: طرق مختلف برداشت

برداشت ذرت چه براي دانه و چه براي علوفه به دو صورت انجام مي‌شود.

۱-برداشت با دست: در زراعت‌هاي كوچك و كرتي و همچنين در مناطق مرطوب كه بارندگي‌هاي فصل آن كار با ماشين‌هاي برداشت را مشكل‌تر مي‌سازد عمل برداشت با دست و داس‌هاي مخصوص انجام مي‌گيرد.

۲-برداشت ماشين‌هاي مخصوص در زراعت‌هاي بزرگ و مكانيزه مانند استفاده از چاپر و كمباني و غيره

نحوه كشت و كار گياه ذرت دانه‌اي در شهرستان ني‌ريز:

شهرستان ني‌ريز در جنوب شرقي استان فارس قرار گرفته است. ذرت در اين منطقه يك محصول بهاره است و كشت و كار آن در اواخر فصل بهار با مساعد شدن دماي هوا انجام مي‌گيرد.

تاريخ كاشت

طبق اصول كشاورزي بايد با توجه به نوع محصول هواي محيطي انتخاب گردد ولي در اين منطقه عموماً زمان كاشت را عوامل ديگري تعيين مي‌كند كه تا حدودي نيز تاريخ‌هاي مناسبي است.

۱-آماده بودن زميني كه خود جاي توضيح زيادي دارد الف: اغلب كشاورزان و البته نه اكثر آن‌ها با توجه به زماني كه كشاورزي اطراف اقدام به كشت مي‌كنند آن‌ها نيز اقدام مي‌كنند.

ب: پس از برداشت محصول قبلي كه عمدتاً گندم و جو است.

ج: با توجه به دماي هوا كه تعداد اين زارعان انگشت شمار است.

۱-حدود يك سوم از زمين‌هايي كه از سوي زارعان براي كشت ذرت اختصاص مي‌يابد در آن‌ها كشت گندم و يا جو صورت گرفته و به محض برداشت با آتش زدن كاه و كلش باقي مانده در زمين به شخم زدن مبادرت مي‌كنند و چون آبياري كردن زمين باعث عقب افتادن كشت مي‌شود از آبياري آن خودداري مي‌كنند و در نتيجه از مزاياي شخم مرطوب بي‌نصيب مي‌مانند.

نحوه آماده كردن زمين و كاشت:

پس از يك شخم نسبتاً عميق عمليات ديسك زني و لور انجام مي‌شود كه با اصول زراعت هماهنگي دارد اما به دليل آشنايي نداشتن كامل رانندگان تراكتورها با اصول اين كار زمين‌ها به‌طور يكدست صاف نمي‌شوند و وقتي كه دستگاه فاروور ايجاد جوي و پشته مي‌كند. جوي و پشته‌ها نيز درست از كار در نمي‌آيند و در نتيجه بايد به‌وسيله مرزبند ايجاد كرت كرد كه اين كار باعث اتلاف مقدار زيادي آب به‌صورت Run off شود كه اين مشكل اصل‌ترين مشكل در كار آماده كردن زمين در شهرستان است.

بعد از كار دستگاه فاروور بذركار وارد زمين شود و بذر ذرت‌ ها را بر روي رديف كشت مي‌كند و معمولاً در هر هكتار حدود kg30 بذر ذرت كشت مي‌شود كه به خاطر پرتر كشت كردن اين ميزان متوسط بالاتر است.

بذر ذرت

كود دهي:

زمين‌هاي شهرستان از نظر فسفات به علت استفاده مكرر و نسبتاً زياد در سال‌هاي گذشته از اين ماده غني هستند و احتياج چنداني به مصرف آن نيست از كودهاي ديگري كه قبل از كشت استفاده مي‌شود كودهاي پتاسه است. عمده‌ترين مصرف كود براي ذرت كود اوره است كه ميزان مصرف آن در بين كشاورزان بسيار متفاوت است و شايد به توان گفت كه دليل اين تفاوت كمبود اين كود است كه در نتيجه برخي از كشاورزان كه توانسته‌اند اين كود را دريافت كنند. در بعضي مواقع بيش از يك تن كود اوره به زمين خود داده‌اند و برخي به حدود kg 200 اكتفا كرده‌اند اگر نحوه توزيع كود مناسب بود برخي از كشاورزان دچار ولع در مورد مصرف اين كود نمي‌شوند و بيش از نياز مصرف نمي‌كردند كود اوره به‌صورت سرك و معمولاً در دو دوره آبياري يك دور آن به‌صورت محلول به زمين داده مي‌شود.

آبياري

گياه ذرت ازجمله گياهاني است كه نياز زيادي به آب دارد و اگر آب كافي در موقع مناسب براي آن تأمين نگردد كشت اين گياه جز ضرر و زيان براي زارع ارمغاني ندارد و با توجه به منابع آب شهرستان به اعتقاد نگارنده ذرت قاتل بي‌رحم آب شهرستان است و در آينده با افسوس به اين روزها نگاه خواهيم كرد. معمولاً دوره آبياري در اين منطقه با توجه به آنكه عمه منبع تأمين‌كننده آب چاه‌هاي كشاورزي هستند دوره آبياري مطابق نياز گياه نبوده و با توجه به دور آب كشاورز تعيين مي‌شود كه شايد در يك دور ۷ به ۷ تأمين گردد و در يك دور از ۱۴ روز هم فراتر برود به اعتقاد كارشناسان اداره كشاورزي يكي ديگر از عوامل افت محصول در اين منطقه دوره‌هاي آبياري طولاني است.

داشت

عمليات داشت چنداني صورت نمي‌گيرد و تنها به كنترل علف هرز و اگر دچار آفت شود به كنترل آن آفت منتهي مي‌گردد و عمليات داشت مرسوم نظير سله شكني و غيره انجام مي‌گيرد.

بذر ذرت

برداشت

در قسمت برداشت تقريباً مشكل وجود ندارد و كشاورزان در موقع مناسب اقدام به برداشت محصول خود مي‌كنند اما مشكل بعد از برداشت به وجود مي‌آيد به دليل آنكه در سطح شهرستان واحد ذرت خشك‌كني وجود ندارد و اغلب كشاورزان با پهن كردن ذرت بر روي زمين اقدام به خشك كردن آن مي‌كنند كه به دليل مصادف شدن با باران هاي پائيز مقداري از محصول برداشت شود. دچار آسيب شود و از ميزان برداشت باز هم كاسته مي‌شود به جا است كه اداره جهاد كشاورزي با اعطاي تسهيلاتي امكان ايجاد يك واحد ذرت خشك كني در سطح شهرستان را به وجود آورد.

براي خريد بذر ذرت ذر انواع مختلف به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: ذرت، بذر ذرت، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر، خواص ذرت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۵ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۰۹:۰۹:۵۴ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: نظرات (0)