گل و گیاه ظرافت گل و گیاه ظرافت .

گل و گیاه ظرافت

آموزش کاشت و نگهداری گل آهار

گل آهار (Zinnias) از گیاهان یک ساله است که رشد بسیار سریعی دارد و گل‌های بزرگی هم تولید می‌کند. کاشت گل آهار، با رنگ‌های متنوعی که دارد، طیف زیبایی از رنگ‌ها را به باغ ارمغان می‌دهد. رایج‌ترین گل آهار، گل کوکب است که تا ۹۰ سانتی‌متر رشد می‌کند. گل آهار در رنگ‌های قرمز، نارنجی، صورتی، زرد، بنفش، سفید است. از گل‌های رنگارنگ آهار برای تزیین حاشیه‌ها استفاده می‌شود. گل‌های آهار کوچک‌تر برای تزیین حاشیه‌ها و قرار دادن در گلدان‌ها مناسب‌تر هستند. گل آهار ظریف هم برای سبدهای آویز مناسب هستند. گل آهار برای درست کردن دسته گل بسیار مناسب هستند. گل آهار از زیباترین گل‌هایی است که برای کاشت در باغچه‌ها یا نماسازی‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد. از این گل به‌عنوان گل شاخه بریده هم می‌توان استفاده نمود.

گیاه‌شناسی گل آهار

آهار یک گل یک‌ساله است و زادگاه آن مکزیک است، برگ‌های پهن و دراز و نوک تیزی دارد برگ‌های گل آهار نسبتاً خشن است. رنگ برگ‌ها کمی به خاکستری می‌زند این‌گونه زیبا دارای گونه‌های پاکوتاه و پابلند می‌باشد در هر دو مدل این گیاه گل‌ها به دو نوع گل درشت و گل ریز موجود است و تنوع زیادی در این‌گونه یافت می‌شود. گلدهی این گیاه به علت رشد سریعی که دارد از زمان کاشت تا زمان گلدهی حدود ۲ ماه زمان می‌برد گرمای تابستان گلدهی آن را متوقف نمی‌کند و مرتباً در حال گلدهی است این‌گونه گیاهی زیبا در تمام فصل تابستان و اوایل فصل پاییز گلدهی دارد.

گل آهار

شرایط اکولوژیک موردنیاز گل آهار

خاک

بذر گل آهار به خاکی نیاز دارد که زهکش مناسب داشته باشد. همچنین اگر مقداری کود دامی پوسیده به خاک اضافه شود، سبب بهبود خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک شده و رشد گیاه را بهبود می‌بخشد. به‌طورکلی بذر گل آهار در خاک باغچه به‌راحتی رشد می‌کند.

آبیاری

این گیاه خشک‌سالی و کم‌آبی را حتی در روزهای گرم سال تحمل می‌کند. بذر گل آهار برای رشد مطلوب به رطوبت کافی نیاز دارد ولی باید توجه داشت که هوای بسیار مرطوب و شرجی، به گیاه لطمه می‌زند.

دما

گرمای بیش‌ازحد هوا، گلدهی و قطر گل‌ها را کاهش می‌دهد و حتی می‌تواند منجر به توقف گلدهی نیز بشود. بنابراین در روزهای گرم تابستان باید بعدازظهرها در تابستان باشند.

نور

این گیاه نور مستقیم را دوست دارد. اگر نور کم باشد باعث رشد طولی گیاه و تولید ساقه‌های نازک و کاهش گلدهی می‌شود، تولید گل‌های کوچک و رنگ‌پریدگی می‌شود و اگر شدت نور بالا باشد باعث سوختگی برگ‌ها و ریزش گل‌ها می‌شود.

گل آهار

گونه‌های مهم گل آهار

از گونه‌های این جنس می‌توان z.angustifolia, z. haageana, z.Mexicana با گل‌های کم پر و نیمه پرپر و z.elegans را نام برد. امروزه ارقام پاکوتاه و پابلند به بازار عرضه شده که ارقام پاکوتاه آن بیشتر موردتوجه قرار گرفته است.

روش تکثیر گل آهار

تکثیر این گیاه با کشت بذر گل آهار صورت می‌گیرد. به این منظور دو راه در نظر گرفته می‌شود:

۱٫ نشاکاری: برای نشاکاری در مناطق سردسیر، بذر گل آهار را در فروردین یا اردیبهشت ماه، در خزانه می‌کارند و بعد در تیر ماه نشاکاری انجام می‌گیرد. اما در مناطق گرمسیر، انتقال در اسفند ماه صورت می‌گیرد و باعث می‌شود در مقایسه با حالت قبلی، ارتفاع و انشعابات گیاه بیشتر شده و عملکرد بذر گل آهار افزایش یابد. زمان انتقال نشا، در مرحله ۳ تا ۴ برگی است و اگر به تأخیر بیافتد، برگ‌های پایین ریزش پیدا کرده و گیاه ظاهر نامطلوبی پیدا می‌کند. این روش یک عیب دارد و آن هم زمان‌بر بودن و وقفه زیاد است. به همین دلیل اکثراً بذر گل آهار مستقیماً در محیط اصلی کشت می‌شود.

۲٫ کشت مستقیم بذر گل آهار: در این روش بذر گل آهار در اوایل بهار در زمین اصلی کشت می‌شود و از آنجای که بذر مصرفی زیادتر از حالت نشاکاری است پس حتماً باید عمل تنک کردن در مرحله ۲ تا ۳ صورت گیرد. در غیر این صورت گیاه دچار خوابیدگی می‌شود.

شرایط نگهداری گل آهار

محل کاشت بذر گل آهار باید در طول روز حداقل ۴ الی ۶ ساعت از تابش مستقیم نور خورشید برخوردار باشد، باید مراقب بود که بهترین مکان برای کاشت گیاه مکانی است که در طول روز بیشتر از ۶ ساعت نور مستقیم خورشید بیشتر نتابد زیرا همان‌طور که نور کم باعث رشد ساقه‌ها و گلدهی کم خواهد شد. آفتاب زیاد بخصوص در روزهای گرم باعث کوچک ماندن گل‌ها خواهد شد، همچنین برای آبیاری گیاه نباید اجازه داد خاک به‌طور کامل خشک شود بخصوص در ایام تابستان با گرمی هوا و افزایش دما نیاز گیاه به آب بیشتر می‌شود، البته نباید خاک گیاه همیشه غرق آب باشد که باعث پوسیدگی گیاه خواهد شد، آبیاری در فواصل زمانی مناسب باعث گلدهی بهتر گیاه خواهد شد.

گلدهی گل آهار

به علت رشد زیاد آهار، از زمان کاشت بذر گل آهار تا گلدهی آن ۱٫۵ تا ۲ ماه طول می‌کشد. گرمای تابستان گلدهی آن را متوقف نکرده و مرتب گل‌های جدیدی را می‌توان روی آن مشاهده کرد. بدین ترتیب در تمام مدت تابستان و نیمی از پاییز گلدهی دارد.z.elegans روزکوتاه اختیاری است و در روزهای کوتاه زودتر به گل می‌رود بهترین کیفیت گل آهار در روزهای کوتاه اواخر تابستان به دست می‌آید.z. angustifolia نسبت به طول روز بی‌تفاوت است.

نگهداری پس از برداشت گل آهار

زمانی که آهار به‌منظور استفاده از گل بریده آن پرورش داده می‌شود باید پس از باز شدن کامل گل و در ساعت‌های خنک روز مانند صبح یا بعدازظهر و زمانی که گیاهان عاری از رطوبت یا شبنم باشند برداشت شود. شاخه باید تا بیشترین طول برداشت شود اما تعداد گره کافی برای تولید دوباره گل بر روی گیاه باقی بماند. از آهار می‌توان برای تولید گل خشک استفاده کرد که به علت تنوع در رنگ و شکل و اندازه گل این گیاه زیاد موردتوجه قرار گرفته است. به جز رنگ قرمز و تیره و رنگ سرخابی که به حالت نامطلوبی تغییر رنگ می‌دهند دیگر رنگ‌های آهار را به‌خوبی می‌توان خشک نمود.

آفات و بیماری‌های گل آهار

از بیماری‌های مهم آهار که کشت و کار آن را محدود می‌کند سفیدک پودری (Eryziphe cichoracearum) می‌باشد. بیشترین آلودگی در اواخر تابستان و اوایل پائیز رخ می‌دهد. استفاده از قارچ‌کش به‌صورت پیشگیرانه می‌تواند در کنترل آن مؤثر باشد. Z. angustifolia به سفیدک مقاوم است.

قارچ‌های پینیوم و فیتوفتورا باعث پوسیدگی ریشه این گیاه شوند که علامت آن سیاه شدن ریشه و پایین ساقه است. در شرایط زه کشی نامطلوب همراه با آبیاری زیاد این حالت بیشتر اتفاق میافتد.

استفاده از قارچ‌کش‌های اتازول یا متالاکسیل در خاک یا محلول‌پاشی گیاه با Fosetyl-Al می‌تواند در کنترل بوته میری و پوسیدگی ریشه ناشی از این قارچ‌ها مؤثر باشد. فوزاریوم و رایزوکتونیا نیز می‌تواند باعث سیاه شدن ریشه و پایین ساقه و کاهش سبز شدن بذر گل آهار، توقف رشد، زرد شدن، پژمردگی و مرگ گیاهان مسن‌تر شوند.

گل آهار

نکات کاربردی در رابطه با گل آهار

گل آهار به‌صورت یک ساله کاشته می‌شود. بذر گل آهار را در اردیبهشت ماه در خزانه می‌کارند و در تیر ماه آن را نشا کار می‌کنند. این گل از گیاهانی است که بذر آن مستقیماً در محل اصلی یعنی حاشیه‌های گل‌کاری کاشته می‌شود و رشد آن بسیار زیاد است

مراقبت‌های بیشتر می‌تواند شامل وجین کردن، تنک کردن اطراف بوته، آبیاری منظم در روزهای گرم تابستان و احیاناً استفاده از یک کود مایع (ماهی یک‌بار) خواهد بود.

دما زیر ۱۵ درجه سانتی‌گراد گلدهی گل آهار را کم می‌کند. دما زیر ۱۰ درجه سانتی‌گراد هم برگ‌های آن را زرد می‌کند.

اگر پوسیدگی، قارچ، پژمردگی و سفیدک‌هایی مشاهده کردید باید آبیاری را کم کنید.

آفتاب بالای ۶ ساعت و دما بالا ۳۰ درجه سانتی‌گراد باعث کوچکی گل‌ها می‌شود.

بهترین حالت گلدهی آن اواخر تابستان است چرا که کم‌کم روزهای کوتاه می‌شوند و این گیاه در واقع روزکوتاه اختیاری است.

زمان گل‌دهی آن از وسط تابستان- آخر تابستان/اوایل پاییز- وسط پاییز است.

این گیاه برای پروانه‌ها، زنبورها، مرغ‌های مگس‌خوار جذاب است.

هرس کردن ساقه جوان گل آهار، کندن گل‌های خشک شده و حذف شاخه‌های جانبی، گلدهی را افزایش می‌دهد. حذف شاخه‌های بلند هم برای مرتبی گیاه خوب است.

برای خرید بذر گل آهار و سایر گیاهان زینتی به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: آهار، بذر آهار، بذر گل آهار، گل آهار، بذر، بذر گل، خرید بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۵ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۰۶:۱۴:۰۴ توسط:گل و گیاه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش کاشت و پرورش ریحان در خانه

ریحان گیاهی است که در هوای گرم رشد می‌کند و خوشبو است. کاشت گیاه یا پیوند پس از اینکه یخبندان به پایان می‌رسد و خاک گرم است در عرض چند هفته ثمر فراوانی خواهد داشت. رایج‌ترین نوع ریحان، ریحان شیرین است؛ انواع دیگر شامل ریحان بنفش (کم‌تر از ریحان شیرین)، ریحان لیمویی (طعم لیمو) و ریحان تایلندی (طعم شیرین بیان) دارد. کاشت بذر ریحان آسان است. اما در تابستان فقط در فضای باز و تنها زمانی که خاک به‌خوبی گرم می‌شود رشد می‌کند، پس طبق آن برنامه‌ریزی کنید. اگر در حال برنامه‌ریزی برای درست کردن سس پستو هستید، چندین گیاه را پرورش دهید که یکی از آن‌ها ریحان است.

ریحان

کاشت ریحان از طریق بذر داخل گلدان

اولین نکته‌ای که برای کاشت و پرورش بذر ریحان داخل گلدان یا باغچه در نظر بگیرید انتخاب بذر ریحان سالم و استاندارد است که آن‌ها را باید یک روز قبل از کاشت در مقداری آب ولرم بریزید. شما می‌توانید بذر ریحان را بین ۸ ساعت تا سه روز در آب نگه دارید تا خوب و کامل متورم شوند.

مرحله بعد انتخاب گلدان مناسب است که باید آن را تا ارتفاع ۱۵ سانتی متری با مخلوط خاک باغچه و خاک‌برگ پرکنیم.

حالا نوبت به کاشت بذر ریحان می‌رسد. در این مرحله ابتدا بذر ریحان ‌ها را از آب بیرون آورده و به روی یک پارچه یا روزنامه قرار می‌دهیم تا به‌خوبی نم آن‌ها گرفته شود.

بذر ریحان ‌ها را حداکثر در عمق ۵/۰ تا ۱ سانتیمتری، با فاصله ۱۵ سانتیمتری روی سطح خاک می‌پاشیم و روی بذر ریحان ‌ها را با کمی خاک می‌پوشانیم.

ریحان

نکته: توجه داشته باشید که اگر اندازه بذر ریحان دو میلی‌متر باشد، شما باید حداکثر دو میلی‌متر روی آن را با خاک بپوشانید.

بعد از انجام صحیح این مرحله سطح گلدان را با یک برگ روزنامه می‌پوشانیم تا بذر ریحان ‌ها کامل زیر روزنامه قرار بگیرند.

شما باید هر روز دو تا چهار بار روی گلدانی که بذر ریحان را کاشته‌اید با یک آب‌پاش کوچک آب بریزید تا سطح آن کاملاً خیس شود و گلدان را دو تا پنج روز در گرم‌ترین جای ممکن قرار دهید.

فراموش نکنید که وقتی ریحان جوانه زد، نباید اجازه دهید خاک خشک شود و باید هر روز آبیاری انجام دهید.

روش صحیح انجام مراحل کاشت و پروش ریحان در باغچه

در شروع کشت، کاشت بذر ریحان را ۶ هفته قبل از آخرین سرما شروع کنید. (به تاریخ‌های یخ‌بندان محلی مراجعه کنید.)

برای کاشت بذر ریحان در بیرون از منزل صبر کنید تا زمین حداقل به ۵۰ درجه - ترجیحاً حدود ۷۰ درجه فارنهایت برای رشد بهتر برسد، بدون گرما، گیاه رشد نخواهد کرد.

بذر ریحان باید در مکانی بروید که روزانه ۶ تا ۸ ساعت آفتاب کامل را دریافت کند؛ خاک باید مرطوب و زهکشی شده باشد.

کشت گیاه یا جوانه آن حدود ۱۰ تا ۱۲ اینچی عمق زمین قرار دارند، آن‌ها باید حدود ۱۲ تا ۲۴ اینچ ارتفاع داشته باشند؛ برای گیاهان کوچک‌تر، گیاه (حدود ۱۶ تا ۲۴ اینچی عمق زمین قرار دارد).

در طول دوره‌های خشک تابستان، به‌طور آزاد گیاهان را آبیاری کنید.

به یاد داشته باشید به‌محض این‌که به نظر رسید برگ‌ها رشد کرده‌اند برگ را بچینید، چون دوباره می‌روید.

اگر در حال برنامه‌ریزی برای پخت‌وپز با این گیاهان، هستید گیاه را در خاک تمیز بکارید (از کود‌های شیمیایی استفاده نکنید، چون مضر هستند) و آن‌ها را دور از مسیر‌های شلوغ بکارید تا گیاهان صدمه نبینند، گوجه فرنگی همسایه خوبی برای ریحان در باغ است.

ریحان

مراقبت از گیاه ریحان

دقت کنید که خاک مرطوب باشد گیاه ریحان رطوبت را دوست دارد. اگر در یک منطقه گرم زندگی می‌کنید، از مالچ در اطراف گیاهان ریحان استفاده کنید (مالچ به مرطوب نگه داشتن خاک کمک خواهد کرد).

بعد از اینکه اولین برگ‌ها رویید آن‌ها را هرس کنید.

هر زمان که یک شاخه شش تا هشت برگ دارد، هرس را ادامه دهید.

بعد از ۶ هفته، از رویش زودهنگام گیاه جلوگیری کنید اگر گیاهان رشد می‌کنند، فقط آن‌ها را ببرید.

اگر هوا سرد باشد، حتماً گیاه را از قبل برداشت کنید، چون هوای سرد گیاهان را نابود خواهد کرد.

برداشت و روش‌های صحیح نگه‌داری ریحان

برگ‌های ریحان را به محض این‌که به ارتفاع ۶ تا ۸ اینچی رسید شروع به چیدن کنید.

وقتی درجه حرارت به ۸۰ درجه می‌رسد، ریحان واقعاً شروع به تکرار می‌کند.

دقت کنید برگ‌ها را به‌طور مرتب در تابستان بچینید تا رشد در طول تابستان افزایش یابد.

حتی اگر نیازی به برگ‌ها ندارید، آن‌ها را بچینید و برگ‌ها را در فریزر قرار دهید.

اگر به‌طور منظم بچینید دوازده گیاه ریحان ۴ تا ۶ فنجان برگ در هفته تولید خواهد کرد.

بهترین روش برای ذخیره‌سازی ریحان فریز کردن است فریز کردن مانع از دست رفتن طعم آن می‌شود. به همین منظور کل گیاه را خشک کنید و در کیسه‌های پلاستیکی بدون هوا بریزید و سپس در فریزر قرار دهید.

یک روش ذخیره‌سازی دیگر خشک کردن ریحان است (اگرچه برخی از طعم آن از بین خواهد رفت). برگ‌ها را از ساقه جدا کنید و آن‌ها را در سایه قرار دهید. پس از ۳ تا ۴ روز، اگر گیاهان به‌طور کامل خشک نشده باشند، آن‌ها در فر با پایین‌ترین تنظیمات حرارتی قرار دهید و در آن را کمی باز بگذارید.

برای خرید بذر ریحان به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: ریحان، بذر ریحان، سبزی ریحان، بذر، بذر سبزی، خرید بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۵ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۰۶:۰۶:۴۳ توسط:گل و گیاه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش کاشت و نگهداری گل آهار

گل آهار (Zinnias) از گیاهان یک ساله است که رشد بسیار سریعی دارد و گل‌های بزرگی هم تولید می‌کند. کاشت گل آهار، با رنگ‌های متنوعی که دارد، طیف زیبایی از رنگ‌ها را به باغ ارمغان می‌دهد. رایج‌ترین گل آهار، گل کوکب است که تا ۹۰ سانتی‌متر رشد می‌کند. گل آهار در رنگ‌های قرمز، نارنجی، صورتی، زرد، بنفش، سفید است. از گل‌های رنگارنگ آهار برای تزیین حاشیه‌ها استفاده می‌شود. گل‌های آهار کوچک‌تر برای تزیین حاشیه‌ها و قرار دادن در گلدان‌ها مناسب‌تر هستند. گل آهار ظریف هم برای سبدهای آویز مناسب هستند. گل آهار برای درست کردن دسته گل بسیار مناسب هستند. گل آهار از زیباترین گل‌هایی است که برای کاشت در باغچه‌ها یا نماسازی‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد. از این گل به‌عنوان گل شاخه بریده هم می‌توان استفاده نمود.

گیاه‌شناسی گل آهار

آهار یک گل یک‌ساله است و زادگاه آن مکزیک است، برگ‌های پهن و دراز و نوک تیزی دارد برگ‌های گل آهار نسبتاً خشن است. رنگ برگ‌ها کمی به خاکستری می‌زند این‌گونه زیبا دارای گونه‌های پاکوتاه و پابلند می‌باشد در هر دو مدل این گیاه گل‌ها به دو نوع گل درشت و گل ریز موجود است و تنوع زیادی در این‌گونه یافت می‌شود. گلدهی این گیاه به علت رشد سریعی که دارد از زمان کاشت تا زمان گلدهی حدود ۲ ماه زمان می‌برد گرمای تابستان گلدهی آن را متوقف نمی‌کند و مرتباً در حال گلدهی است این‌گونه گیاهی زیبا در تمام فصل تابستان و اوایل فصل پاییز گلدهی دارد.

گل آهار

شرایط اکولوژیک موردنیاز گل آهار

خاک

بذر گل آهار به خاکی نیاز دارد که زهکش مناسب داشته باشد. همچنین اگر مقداری کود دامی پوسیده به خاک اضافه شود، سبب بهبود خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک شده و رشد گیاه را بهبود می‌بخشد. به‌طورکلی بذر گل آهار در خاک باغچه به‌راحتی رشد می‌کند.

آبیاری

این گیاه خشک‌سالی و کم‌آبی را حتی در روزهای گرم سال تحمل می‌کند. بذر گل آهار برای رشد مطلوب به رطوبت کافی نیاز دارد ولی باید توجه داشت که هوای بسیار مرطوب و شرجی، به گیاه لطمه می‌زند.

دما

گرمای بیش‌ازحد هوا، گلدهی و قطر گل‌ها را کاهش می‌دهد و حتی می‌تواند منجر به توقف گلدهی نیز بشود. بنابراین در روزهای گرم تابستان باید بعدازظهرها در تابستان باشند.

نور

این گیاه نور مستقیم را دوست دارد. اگر نور کم باشد باعث رشد طولی گیاه و تولید ساقه‌های نازک و کاهش گلدهی می‌شود، تولید گل‌های کوچک و رنگ‌پریدگی می‌شود و اگر شدت نور بالا باشد باعث سوختگی برگ‌ها و ریزش گل‌ها می‌شود.

گل آهار

گونه‌های مهم گل آهار

از گونه‌های این جنس می‌توان z.angustifolia, z. haageana, z.Mexicana با گل‌های کم پر و نیمه پرپر و z.elegans را نام برد. امروزه ارقام پاکوتاه و پابلند به بازار عرضه شده که ارقام پاکوتاه آن بیشتر موردتوجه قرار گرفته است.

روش تکثیر گل آهار

تکثیر این گیاه با کشت بذر گل آهار صورت می‌گیرد. به این منظور دو راه در نظر گرفته می‌شود:

۱٫ نشاکاری: برای نشاکاری در مناطق سردسیر، بذر گل آهار را در فروردین یا اردیبهشت ماه، در خزانه می‌کارند و بعد در تیر ماه نشاکاری انجام می‌گیرد. اما در مناطق گرمسیر، انتقال در اسفند ماه صورت می‌گیرد و باعث می‌شود در مقایسه با حالت قبلی، ارتفاع و انشعابات گیاه بیشتر شده و عملکرد بذر گل آهار افزایش یابد. زمان انتقال نشا، در مرحله ۳ تا ۴ برگی است و اگر به تأخیر بیافتد، برگ‌های پایین ریزش پیدا کرده و گیاه ظاهر نامطلوبی پیدا می‌کند. این روش یک عیب دارد و آن هم زمان‌بر بودن و وقفه زیاد است. به همین دلیل اکثراً بذر گل آهار مستقیماً در محیط اصلی کشت می‌شود.

۲٫ کشت مستقیم بذر گل آهار: در این روش بذر گل آهار در اوایل بهار در زمین اصلی کشت می‌شود و از آنجای که بذر مصرفی زیادتر از حالت نشاکاری است پس حتماً باید عمل تنک کردن در مرحله ۲ تا ۳ صورت گیرد. در غیر این صورت گیاه دچار خوابیدگی می‌شود.

شرایط نگهداری گل آهار

محل کاشت بذر گل آهار باید در طول روز حداقل ۴ الی ۶ ساعت از تابش مستقیم نور خورشید برخوردار باشد، باید مراقب بود که بهترین مکان برای کاشت گیاه مکانی است که در طول روز بیشتر از ۶ ساعت نور مستقیم خورشید بیشتر نتابد زیرا همان‌طور که نور کم باعث رشد ساقه‌ها و گلدهی کم خواهد شد. آفتاب زیاد بخصوص در روزهای گرم باعث کوچک ماندن گل‌ها خواهد شد، همچنین برای آبیاری گیاه نباید اجازه داد خاک به‌طور کامل خشک شود بخصوص در ایام تابستان با گرمی هوا و افزایش دما نیاز گیاه به آب بیشتر می‌شود، البته نباید خاک گیاه همیشه غرق آب باشد که باعث پوسیدگی گیاه خواهد شد، آبیاری در فواصل زمانی مناسب باعث گلدهی بهتر گیاه خواهد شد.

گلدهی گل آهار

به علت رشد زیاد آهار، از زمان کاشت بذر گل آهار تا گلدهی آن ۱٫۵ تا ۲ ماه طول می‌کشد. گرمای تابستان گلدهی آن را متوقف نکرده و مرتب گل‌های جدیدی را می‌توان روی آن مشاهده کرد. بدین ترتیب در تمام مدت تابستان و نیمی از پاییز گلدهی دارد.z.elegans روزکوتاه اختیاری است و در روزهای کوتاه زودتر به گل می‌رود بهترین کیفیت گل آهار در روزهای کوتاه اواخر تابستان به دست می‌آید.z. angustifolia نسبت به طول روز بی‌تفاوت است.

نگهداری پس از برداشت گل آهار

زمانی که آهار به‌منظور استفاده از گل بریده آن پرورش داده می‌شود باید پس از باز شدن کامل گل و در ساعت‌های خنک روز مانند صبح یا بعدازظهر و زمانی که گیاهان عاری از رطوبت یا شبنم باشند برداشت شود. شاخه باید تا بیشترین طول برداشت شود اما تعداد گره کافی برای تولید دوباره گل بر روی گیاه باقی بماند. از آهار می‌توان برای تولید گل خشک استفاده کرد که به علت تنوع در رنگ و شکل و اندازه گل این گیاه زیاد موردتوجه قرار گرفته است. به جز رنگ قرمز و تیره و رنگ سرخابی که به حالت نامطلوبی تغییر رنگ می‌دهند دیگر رنگ‌های آهار را به‌خوبی می‌توان خشک نمود.

آفات و بیماری‌های گل آهار

از بیماری‌های مهم آهار که کشت و کار آن را محدود می‌کند سفیدک پودری (Eryziphe cichoracearum) می‌باشد. بیشترین آلودگی در اواخر تابستان و اوایل پائیز رخ می‌دهد. استفاده از قارچ‌کش به‌صورت پیشگیرانه می‌تواند در کنترل آن مؤثر باشد. Z. angustifolia به سفیدک مقاوم است.

قارچ‌های پینیوم و فیتوفتورا باعث پوسیدگی ریشه این گیاه شوند که علامت آن سیاه شدن ریشه و پایین ساقه است. در شرایط زه کشی نامطلوب همراه با آبیاری زیاد این حالت بیشتر اتفاق میافتد.

استفاده از قارچ‌کش‌های اتازول یا متالاکسیل در خاک یا محلول‌پاشی گیاه با Fosetyl-Al می‌تواند در کنترل بوته میری و پوسیدگی ریشه ناشی از این قارچ‌ها مؤثر باشد. فوزاریوم و رایزوکتونیا نیز می‌تواند باعث سیاه شدن ریشه و پایین ساقه و کاهش سبز شدن بذر گل آهار، توقف رشد، زرد شدن، پژمردگی و مرگ گیاهان مسن‌تر شوند.

گل آهار

نکات کاربردی در رابطه با گل آهار

گل آهار به‌صورت یک ساله کاشته می‌شود. بذر گل آهار را در اردیبهشت ماه در خزانه می‌کارند و در تیر ماه آن را نشا کار می‌کنند. این گل از گیاهانی است که بذر آن مستقیماً در محل اصلی یعنی حاشیه‌های گل‌کاری کاشته می‌شود و رشد آن بسیار زیاد است

مراقبت‌های بیشتر می‌تواند شامل وجین کردن، تنک کردن اطراف بوته، آبیاری منظم در روزهای گرم تابستان و احیاناً استفاده از یک کود مایع (ماهی یک‌بار) خواهد بود.

دما زیر ۱۵ درجه سانتی‌گراد گلدهی گل آهار را کم می‌کند. دما زیر ۱۰ درجه سانتی‌گراد هم برگ‌های آن را زرد می‌کند.

اگر پوسیدگی، قارچ، پژمردگی و سفیدک‌هایی مشاهده کردید باید آبیاری را کم کنید.

آفتاب بالای ۶ ساعت و دما بالا ۳۰ درجه سانتی‌گراد باعث کوچکی گل‌ها می‌شود.

بهترین حالت گلدهی آن اواخر تابستان است چرا که کم‌کم روزهای کوتاه می‌شوند و این گیاه در واقع روزکوتاه اختیاری است.

زمان گل‌دهی آن از وسط تابستان- آخر تابستان/اوایل پاییز- وسط پاییز است.

این گیاه برای پروانه‌ها، زنبورها، مرغ‌های مگس‌خوار جذاب است.

هرس کردن ساقه جوان گل آهار، کندن گل‌های خشک شده و حذف شاخه‌های جانبی، گلدهی را افزایش می‌دهد. حذف شاخه‌های بلند هم برای مرتبی گیاه خوب است.

برای خرید بذر گل آهار و سایر گیاهان زینتی به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: آهار، بذر آهار، بذر گل آهار، گل آهار، بذر، بذر گل، خرید بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۳۳:۱۰ توسط:گل و گیاه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش کاشت و پرورش گل اطلسی

شاید بتوان گفت در بین گل‌های زیبایی که از قدیم کشت آن‌ها مرسوم بوده و محبوبیت خود را از دست نداده‌اند، بعد از گل شمعدانی که تقریباً کشت آن در همه مناطق کشورمان رایج و در هر محلی چه فضای باز و چه در محیط آپارتمان می‌توان آن را کاشت و نگهداری کرد. گلی که شرایط نگهداری و کاشت آسانی دارد، اگر به‌خوبی از آن نگهداری کنید و اطلاعات کافی در زمینه پرورش آن داشته باشید. در این مقاله نحوه کاشت و نگهداری گل اطلسی را آموزش می‌دهیم.

گل اطلسی

شرایط نگهداری گل اطلسی

۱) خاک

گل اطلسی به خاک نسبتاً سنگین (رسی دارای کود کافی) با زهکش مناسب نیازمند است. اضافه کردن مقداری خاک‌برگ و کود دامی پوسیده به خاک گلدانی نیز برای کاشت و پرورش این گل در آپارتمان مناسب است. دقت کنید هر چه خاکی که برای کاشت و نگهداری گل اطلسی انتخاب می‌کنید تازه‌تر باشد، گیاه رشد بهتر خواهد داشت. بنابراین از خاکی که قبلاً در آن گلی پرورش داده‌اید برای کاشت بذر گل اطلسی استفاده نکنید.

۲) نور

گل اطلسی به نور مستقیم و فراوان آفتاب نیاز دارد ولی توصیه می‌شود در تابستان و در فضای باز، در مکان‌هایی که شدت آفتاب زیاد است سطح خاک را با کمپوست بپوشانید تا از خشک شدن زمین اطراف گل و کوتاه شدن عمر بوته‌ها جلوگیری کنید.

در محیط آپارتمان نیز بهترین مکان برای نگهداری گلدان اطلسی پنجره‌های جنوبی و آفتاب‌گیر است. به دلیل نیاز نوری زیاد این گل، کاشت آن در آپارتمان‌های کم نور غیر‌ممکن است و در مناطقی که تابستان‌های مرطوب و خنکی دارند، گل اطلسی دراز و علفی شده، تعداد گل‌های آن بسیار کم می‌شود.

گل اطلسی

۳) آبیاری

بهترین زمان برای آبیاری این گل هنگامی است که در فاصله بین دو آبیاری خاک سطحی خشک شده باشد و لازم است از ریختن آب روی گلبرگ‌ها پرهیز شود.

۴) آفات گل اطلسی و روش مبارزه با آن

گل اطلسی از گل‌های نسبتاً کم آفت محسوب می‌شود؛ ولی اگر خیلی انبوه باشد، ممکن است موردحمله شته‌ها قرار گیرد. برای این کار باید بوته‌ها را با سم‌های تماسی مانند سم مالاتیون سم‌پاشی کنید.

توجه: تماس سم با گلبرگ‌ها باعث از بین رفتن رنگ گل می‌شود، بنابراین بهتر است از تماس سم با گل تا حد ممکن پرهیز کنید.

۵) کود دهی

فقط زمانی به گل‌های اطلسی کود دهید که عمر گل‌هایش تمام شده باشد. بعد از پایان دوره گل‌دهی هر پانزده روز یک بار به آن کود بدهید. جالب است بدانید اگر در خاک باغچه یا در پارک‌ها در سال اول بذر گل اطلسی بومی را کشت کنید، یا گلدانی را با خاک کاه‌گل کهنه پشت‌بام پر کنید، خیلی زود و بدون دردسر، باغچه و گلدانی پر از گل اطلسی خواهید داشت!

۶) دمای مناسب

گل اطلسی محدوده دمای زیادی را تحمل می‌کند ولی بهترین گل‌دهی گیاه در دمای بیشتر از ۲۰ درجه سانتی‌گراد صورت می‌گیرد. در دما‌های کمتر از ۴ درجه سانتی‌گراد و بیشتر از ۳۰ درجه گیاه صدمه خواهد دید و دمای بستر ۲۰ تا ۲۵ درجه برای جوانه‌زنی این گل ایده‌آل است.

توصیه: در روز‌هایی که دمای هوا به بیشتر از. ۳۰ درجه سانتی‌گراد است، میزان آبیاری گل را افزایش دهید تا از خشکی ناشی از گرمای زیاد آسیب نبیند.

گل اطلسی

طریقه کاشت و تکثیر گل اطلسی

چگونه بذر گل اطلسی را بکاریم؟

زمان مناسب برای کاشت بذر گل اطلسی اواخر فصل زمستان و اوایل فروردین است. برای کاشت می‌توانید بسته به نوع رقم گل اطلسی که عمدتاً شامل اطلسی بومی، اطلسی ژاپنی، اطلسی الوان و ... می‌شود، بذر گل اطلسی را از فروشگاه‌های محصولات کشاورزی و نمایشگاه‌های گل و گیاه تهیه کنید.

مراحل کاشت بذر گل اطلسی از طریق بذر به شرح زیر است:

بستر کاشتی حاوی کوکوپیت، پیت ماس و شن یا خاک‌برگ مخلوط با شن ریز را آماده کنید و آن را داخل سینی نشا بریزید.

بذر گل اطلسی بسیار ریز است، بنابراین می‌توانید آن‌ها را با کمی کود مخلوط و روی سطح بستر کاشت بریزید و روی آن‌ها را با لایه نازکی از خاک بپوشانید. دقت کنید بذر گل اطلسی بایستی سطحی کاشته شود. آن‌ها نیاز به نور دارند و نباید عمقی کشت شوند.

بستر کاشت را به آرامی و به‌طور کامل آبیاری کنید و دقت کنید هنگام آبیاری بذر گل اطلسی جابه‌جا نشوند. برای آبیاری بهتر است از اسپری آب استفاده کنید.

سینی نشا را با پلاستیک شفافی بپوشانید تا شرایط گلخانه‌ای از نظر گرما و رطوبت برای جوانه زدن بذر گل اطلسی ایجاد شود و برای تهویه هوا چند سوراخ در سطح پلاستیک بزنید.

سینی نشا را در محیطی با دمای ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتی‌گراد دور از تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید. تا هنگام جوانه‌زنی بذر گل اطلسی روزانه بستر کاشت را بررسی کنید تا همواره مرطوب و نه خیس باشد.

تذکر: حتماً بلافاصله بعد از جوانه زدن بذر گل اطلسی نایلون را بردارید. در طول جوانه‌زنی تنش‌های محیطی به گیاهچه صدمه زیادی میزند و نباید اجازه بدهید محیط زیاد گرم و سرد شود یا بدون آب بماند. پس از جوانه‌زنی بذر گل اطلسی، آن را به محلی با نور بیشتر منتقل کنید.

در صورت شرایط مناسب محیط بعد از ۷ تا ۱۰ روز بذر گل اطلسی جوانه می‌زنند. پس از سه برگی شدن جوانه‌های بذر گل اطلسی می‌توانید از کود رقیق شده مخصوص گیاهان زینتی برای رشد سریع‌تر و بهتر گل‌ها استفاده کنید.

زمانی که جوانه‌های گل اطلسی چهار برگی شدند و در اواسط بهار می‌توانید گل‌های اطلسی را به گلدان اصلی یا فضای باز منتقل کنید. در فضای باز هر بوته گل اطلسی را با فاصله ۳۰ سانتیمتر از یکدیگر بکارید تا فضای کافی برای رشد و نگهداری گل اطلسی داشته باشید.

آیا می‌توان گل اطلسی را قلمه زد؟

گل اطلسی در دو نوع دائم و یک‌ساله وجود دارد. بیشتر گل‌های اطلسی که از گذشته در باغچه‌ها کشت می‌شده‌اند اطلسی بومی و دائمی است، ولی انواع رنگارنگ و با گل‌های پرپر و درشت از نوع یک‌ساله هستند که می‌توانید از ساقه‌های سالم، ضخیم و قوی گیاه قلمه تهیه کنید.

بهترین زمان برای قلمه زدن گل اطلسی فصل تابستان است.

به این منظور با کمک قیچی باغبانی یا چاقوی تیز که قبلاً ضدعفونی کرده‌اید ساقه‌های نسبتاً ضخیم گیاه را به طول ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر جدا کنید و آن‌ها را در بستر خاک قلمه بکارید.

گلدان حاوی قلمه را در محیطی گرم و مرطوب تا زمان ریشه‌دار شدن قلمه‌ها نگهداری کنید. در حدود چند ماه طول می‌کشد تا قلمه‌های گل اطلسی ریشه‌دار شوند.

برای خرید بذر گل اطلسی و سایر بذر گل ها به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: اطلسی، بذر اطلسی، بذر گل اطلسی، گل اطلسی، بذر، بذر گل، خرید بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۲۴:۰۰ توسط:گل و گیاه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش پرورش هویج در منزل

برای کاشت بذر هویج در خانه باید ابتدا به آماده‌سازی خاک و سپس بذرپاشی و شرایط نگهداری این صیفی‌جات بپردازید. برای بهره‌مندی از نکات کلیدی دقیق در این زمینه در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

بذر هویج

مراحل کاشت بذر هویج در گلدان

مراحل کاشت بذر هویج را مرحله به مرحله به ترتیب زیر با ما انجام دهید:

خاک‌ورزی

همان‌طور که می‌دانید، هویج یک گیاه ریشه‌ای است. پس خاک اولین و مهم‌ترین اصل در کشت بذر هویج محسوب می‌شود که باید با دقت انتخاب شود. در کشت بذر هویج باید از خاک سبک و شنی و عاری از هر گونه گل خیس سنگین و سنگی استفاده کرد تا گیاه به‌راحتی بتواند به عمق خاک برود. شما می‌توانید از خاک پوسال تازه بهره بگیرید و گلدانتان را با آن پر کنید. ۲۵ سانتی‌متر از سطح گلدان را از خاک خالی بگذارید تا هنگامی که‌برگ‌های هویج رشد کردند از حمله مگس هویج در امان بمانند.

زمان مناسب برای کاشت بذر هویج

در فصل بهار تا آخرین سرما صبر کنید و بعد شروع به کشت بذر هویج بکنید. زیرا فصل مناسب برای این کار بهار بعد از آخرین سرما است. اگر جای مناسب داشته باشید تا آخر تابستان هر دو هفته یک بار می‌توانید در منزل بذر هویج بکارید. در نظر داشته باشید که بذر هویج در هوای سرد زنده نمی‌ماند و برای برداشت هویج رسیده کشت این گیاه را تا اواسط تابستان ادامه دهید.

نحوه کاشت بذر هویج

یک روز قبل از کاشت بذر هویج، خاک را خوب آب دهید تا مرطوب شود و فردای آن روز در ردیف‌های کوچک به اندازه مساوی بذر هویج بریزید و روی آن را با خاک مرغوب پر کنید و کمی با دست فشار دهید و سپس به‌وسیله یک آب‌پاش سطح خاک را نم‌دار کنید.

بذر هویج

مراقبت از گیاه هویج

بعد از کشت بذر هویج در خاک دو الی سه هفته طول می‌کشد که جوانه‌ها سر از خاک بیرون بیاورند. بعد از اینکه جوانه‌ها حدود ۲٫۵ سانتی‌متر از خاک بیرون آمد باید به‌آرامی جوانه‌ها را از خاک بیرون بکشید و به شکل مرتب در یک ردیف بکارید. فاصله بین هر جوانه هویج باید ۵ سانتی‌متر باشد تا به‌خوبی رشد کنند.

هرس گیاه

گیاه هویج را باید در هنگام عصر هرس کنید تا از حمله مگس هویج به گیاه جلوگیری کنید و بعد تمام برگ‌های اصلاح شده را در سطل زباله بیندازید و به بیرون منزل انتقال دهید تا بوی آن‌ها مگس هویج را به سمت گیاه نکشاند و بعد خاک اطراف هویج‌ها را کمی سفت کنید و به آن آب بدهید.

محافظت محصول در برابر آفات

مگس هویج و کرم ابریشم دو آفت هویج هستند که برای دور ماندن گیاه از شر حمله این آفات هنگامی‌که برگ‌ها به‌خوبی رشد کردند باید به‌وسیله یک محفظه توری گیاه را بپوشانید و همچنین مواظب هویج‌هایی که از خاک بیرون می‌زنند باشید و روی آن‌ها را با خاک تا زمان رسیدن کامل بپوشانید وگرنه غیرقابل‌مصرف می‌شوند.

بذر هویج

زمان مناسب برای برداشت هویج

زمانی که‌برگ‌های بیرونی پژمرده شده و برگ‌های داخلی شروع به ریختن، کردند محصول شما آماده برداشت می‌باشد و این زمان معمولاً آخر تابستان و اوایل پاییز می‌باشد. هویج‌های رسیده را در یک عصر غیر بارانی برداشت نمایید و برای این کار از چنگک باغبانی استفاده کنید تا به محصول آسیب نزنید. هویج‌ها را از خاک در بیاورید و برگ‌هایش را کاملاً جدا کنید. خاک‌های روی آن را بتکانید و تا موقع مصرف از شستن آن‌ها بپرهیزید.

اگر می‌خواهید از کشت بذر هویج در منزل نتیجه بگیرید به نکات ذکرشده در متن توجه کنید و برای کشت بذر هویج تمام شرایط را مهیا نمایید.

برای خرید بذر هویج و سایر بذر صیفی جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: هویج، بذر هویج، بذر، خرید بذر، فروشگاه بذر، هویج فرنگی،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۱۹:۵۵ توسط:گل و گیاه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش کاشت و پرورش گل شقایق کالیفرنیایی در خانه

شقایق کالیفرنیایی گیاهان قوی هستند و اغلب در قسمت‌های خالی و در کنار جاده‌ها بدون هیچ‌گونه مراقبت رشد می‌کنند. بااین‌حال، هنگام چیدن، متوجه خواهید شد که زیبایی آن‌ها زودگذر است، زیرا گلبرگ‌ها اغلب قبل از اینکه بتوانید گل‌ها را در یک گلدان قرار دهید روی زمین می‌افتند. شقایق کالیفرنیایی در اوایل تابستان در اوج خود است. به نظر می‌رسد گل‌های شاد یک شبه بهار می‌زنند و مناطق وسیعی را با گلبرگ‌های روشن و ابریشمی خود و شاخ و برگ‌های سبز آبی و سرخس مانند پوشانده‌اند. هنگامی که هوا گرم شد، این گل‌های سریع رشد را در بهار بکارید، چه در تخت گل‌های خود و چه در ظروف.

گل شقایق کالیفرنیایی

مراقبت از شقایق کالیفرنیایی

مانند اکثر گل‌های وحشی بومی، شقایق کالیفرنیایی نیز به‌راحتی نگهداری می‌شود. نکته اصلی این است که شرایط رو به رشدی را برای آن‌ها فراهم آورید که از محل زندگی بومی آن‌ها تقلید می‌کند. برای این گیاه، بیشتر به چیزهایی که به شقایق کالیفرنیایی نمی‌دهید اهمیت می‌دهد تا آنچه به آن‌ها می‌دهید. در مورد آب و کود کمتر است. گیاهان خود را در آغوش نگیرید و این لذت را خواهید داشت که آن‌ها را در حال کاشتن و رشد در بسیاری از فصول آینده مشاهده خواهید کرد.

کله پاچه (حذف شکوفه‌های مصرف‌شده) می‌تواند باعث گلدهی بیشتر شود. بااین‌حال، اگر می‌خواهید گیاهان خودبه‌خود بذر بپاشند، مقداری گل سر بگذارید تا بذر آن‌ها ریخته شود. علاوه بر این، گیاهانی که در آب‌وهوای گرم و در ظروف رشد می‌کنند، معمولاً کوتاه مدت هستند و اغلب به‌عنوان گیاهان یک‌ساله مورداستفاده قرار می‌گیرند. بسیاری از باغداران ترجیح می‌دهند آن‌ها را بعد از گلدهی بکشند و در فصل رشد بعدی بذرهای جدید بکارند.

نور

شقایق کالیفرنیایی در زیر آفتاب کامل رشد می‌کند و شکوفا می‌شود، به این معنی که در اکثر روزها حداقل شش ساعت در معرض نور مستقیم خورشید قرار می‌گیرد. هرچه نور خورشید بیشتر باشد، بهتر است. شقایق‌هایی که در شرایط سایه‌دار رشد می‌کنند اغلب خسته به نظر می‌رسند و به راحتی تسلیم بیماری‌ها می‌شوند.

خاک

در حالی که بسیاری از گل‌ها به خاک غنی و لومی احتیاج دارند، شقایق کالیفرنیایی می‌تواند در خاک‌های فقیر رشد کند. خاک‌های شنی و صخره‌ای هر دو شرایط خوبی را برای شقایق کالیفرنیایی فراهم می‌کنند. چیزی که کار نمی‌کند خاک رس سنگین است زیرا این گیاهان به زهکشی شدید خاک نیاز دارند. اگر خاک رسی دارید، به‌جای آن در یک تخت یا ظرف باغ بلند بکارید.

آب

شقایق کالیفرنیایی به آب بسیار کمی احتیاج دارد و کاندیدهای خوبی برای خشکی‌های مقاوم به خشکی هستند. بارش‌های بهاری اسپورادیک معمولاً برای آبیاری گیاهان کافی است. در مناطقی که تابستان‌های گرم دارند، گیاهان اغلب خوابیده و در این مدت نیازی به آبیاری اضافی ندارند.

گل شقایق کالیفرنیایی

دما و رطوبت

گرم شدن خاک در بهار، همراه با رطوبت ناشی از باران بهاری، باعث جوانه‌زنی بذر شقایق کالیفرنیایی می‌شود. تا زمانی که درجه حرارت ملایم باقی بماند، بین ۵۰ تا ۷۵ درجه فارنهایت، گل کالیفرنیایی به رشد خود ادامه می‌دهد. گرمای بیش‌ازحد می‌تواند باعث خواب شود. بااین‌حال، هنگامی که دمای سرد برمی‌گردد، گیاهان اغلب دوباره رشد کرده و حتی دوباره شکوفا می‌شوند. علاوه بر این، شقایق‌های کالیفرنیایی رطوبت کم تا متوسط ​​را ترجیح می‌دهند. در رطوبت بالا، زهکشی خوب خاک و جریان هوا در اطراف گیاهان برای سالم ماندن آن‌ها ضروری است.

کود

برای رشد موفقیت‌آمیز شقایق کالیفرنیایی، حتی در مناطقی با خاک فقیر از نظر مواد مغذی، هیچ کودی لازم نیست. افزودن کودهای شیمیایی می‌تواند باعث رشد بیش‌ازحد شاخ و برگ در هزینه شکوفه شود.

انواع شقایق کالیفرنیایی

انواع مختلفی از شقایق کالیفرنیایی وجود دارد:

«California Golden» رنگ نارنجی کلاسیک روشن گل‌ها را ارائه می‌دهد.

«زنگ ماموریت» ترکیبی از رنگ‌های شربت، از جمله صورتی، ماهی قزل‌آلا و کرم است، با شکوفه‌های نیمه دوتایی (با گلبرگ‌های اضافی شکوفا می‌شود).

«گلدن وست» پیچشی در شکوفه پرتقال آشنا است، زیرا دارای مرکز تیره‌تری است.

نحوه پرورش شقایق کالیفرنیایی از دانه

بذر شقایق را در جایی بکارید که قصد دارید پس از گذراندن تهدید سرمازدگی در منطقه شما، آن‌ها را در خارج پرورش دهید. بذر شقایق را به آرامی در خاک فشار دهید و به آرامی آبیاری کنید تا از جدا شدن دانه‌های ریز جلوگیری شود. جوانه‌زنی باید در حدود دو هفته رخ دهد. با مشاهده رنگ سبز مایل به سبز شاخ و برگ شقایق می‌توانید بذر شقایق جوانه زده را از علف‌های هرز تشخیص دهید. نهال‌های نازک با فاصله حدود ۸ اینچ.

گل شقایق کالیفرنیایی

آفات / بیماری‌های شایع

شقایق‌های کالیفرنیایی عموماً گیاهان سالمی هستند، اما وقتی در محیطی که باران زیاد را تجربه می‌کنند رشد کنند مستعد ابتلا به بیماری هستند. کپک، کپک و پوسیدگی ساقه می‌تواند در گیاهانی که در مناطق مرطوب رشد می‌کنند رخ دهد. اگرچه می‌توانید گیاهان را با قارچ‌کش‌ها درمان کنید، اما بهترین گزینه اصلاح محیط است. اطمینان حاصل کنید که شقایق‌های شما در معرض آفتاب کامل و خاک خوب زهکشی هستند تا از آب‌گرفتگی آن‌ها جلوگیری شود.

برای خرید بذر گل شقایق و سایر بذر گل ها به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: گل شقایق، بذر گل شقایق، بذر گل، بذر، خرید بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۱۸:۴۵ توسط:گل و گیاه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش کاشت هندوانه در گلدان

کاشتن هندوانه در گلدان روشی جالب برای کسانی است که به کاشت سبزی‌ها و میوه‌ها در منزل علاقه دارند ولی به دلیل نداشتن باغچه نمی‌توانند از پرورش میوه‌جات لذت ببرند. بوته هندوانه از گیاهانی است که علیرغم اندازه بزرگ می‌توان آن را در گلدان‌های کوچک پرورش داد و از پرورش دادن آن لذت برد.

بذر هندوانه

شیوه کاشتن هندوانه در گلدان

برای کاشت بذر هندوانه در گلدان به یک گلدان با اندازه مناسب برای کاشت نیاز است تا بذر هندوانه بتواند در آن رشد کند. بذر هندوانه به‌سرعت رشد می‌کند و به مقدار زیادی آب نیاز دارد، بنابراین توصیه می‌شود از یک گلدان ۵ گالنی یا بزرگ‌تر استفاده شود. اطمینان حاصل کنید گلدانی که از آن استفاده می‌کنید به اندازه کافی سوراخ زهکشی داشته باشد. گلدان را از خاک پر کنید. خاک مناسب برای کاشت بذر هندوانه خاک رسی شنی با PH 5 تا ۸/۶ است. خاک مناسب برای رشد بذر هندوانه خیلی مهم است تا بتواند بهتر رشد کند.

بعد از پر کردن گلدان، شما به یک واریته از هندوانه نیاز دارید که به‌خوبی در گلدان رشد کند. بذر هندوانه هایی برای کاشت در گلدان مناسب هستند که بوته جمع‌وجوری دارند و میوه‌های کوچکی تولید می‌کنند. بعد از انتخاب گونه هندوانه، بذر هندوانه را در خاک بکارید. عمق کاشت بذر هندوانه باید ۳ برابر طول دانه باشد. بعد از کاشت به‌خوبی به بذر هندوانه آب دهید. زمانی که هوا سرد است باید گلدان در خانه نگه‌داری شود. بهتر است بذر هندوانه را قبل از کاشت ۲۴ ساعت در آب خیساند.

بذر هندوانه

مراقبت از هندوانه در گلدان پس از کاشته شدن

زمانی که بذر هندوانه در گلدان کاشته می‌شود نیاز به مراقبت‌هایی دارد. معمولاً کسانی بذر هندوانه را در گلدان می‌کارند که فضای محدودی دارند. بوته هندوانه به‌صورت تاک رشد می‌کند و بنابراین به داربست نیاز دارد. اگر هندوانه در خانه کاشته شود باید گرده افشانی با دست انجام شود زیرا گرده افشانی به اندازه کافی انجام نمی‌شود. گلدان بذر هندوانه نیاز به آبیاری روزانه دارد و باید در دمای کمتر از ۲۶ درجه سانتی‌گراد نگه‌داری شود. می‌توان هفته‌ای یک‌بار از کود مایع و یا ماهی یک‌بار از کود پودری استفاده کرد.

بذر هندوانه

برای خرید بذر هندوانه و سایر بذر صیفی جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: هندوانه، بذر هندوانه، بذر، خرید بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۰۶:۰۲:۴۲ توسط:گل و گیاه ظرافت موضوع: نظرات (0)

چگونگی کاشت توت فرنگی در گلدان

توت فرنگی گیاهی است که ریشه‌های سطحی دارد بنابراین به‌راحتی می‌توانید آن را در گلدان بکارید و پرورش دهید و در داخل منزل یا فضای باز قرار دهید. اگر گیاه توت فرنگی را در فضای داخل ساختمان می‌گذارید باید جلوی پنجره‌ای نورگیر آن را قرار دهید. کمتر کسی پیدا می‌شود که طعم شیرین و جادویی توت فرنگی را دوست نداشته باشد. اگر شما هم مثل من به این میوه خوشمزه علاقه دارید اما به دلیل گرانی یا کودهای شیمیایی که در حین کاشت به توت فرنگی داده می‌شود از خرید آن امتناع می‌کنید، چرا خودتان آن را نمی‌کارید؟

از دلایل کاشت توت فرنگی در گلدان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

توت فرنگی گیاهی است که به هم فشرده و پرپشت رشد می‌کند. پس حتی باغبانانی که فضای اندکی هم دارند می‌توانند آن را پرورش دهند.

می‌توانید گیاه گلدان توت فرنگی‌تان را در هر جایی قرار دهید و به‌راحتی هم جا به جایش کنید.

کاشت بذر توت فرنگی در گلدان و نه بر روی زمین باعث کاهش حمله باکتری‌ها و قارچ‌ها به گیاه می‌شود.

توت فرنگی

گیاه‌شناسی توت فرنگی

توت فرنگی گیاهی نهان‌دانه از تیره گل سرخ است. این میوه خوش‌طعم علاوه بر ظاهر فانتزی و زیبایی که دارد خواص فوق‌العاده مفید و زیادی دارد که توجه خیلی‌ها مخصوصاً پزشکان را به خود جذب کرده است. این میوه نسبتاً جدید که تا ۲۵۰–۳۰۰ سال قبل به این شکل امروزی وجود نداشت، بیشتر موارد استفاده دارویی داشته است. در قرن چهاردهم در فرانسه توت فرنگی‌های وحشی از جنگل به زمین زراعتی منتقل شد و از آن به‌عنوان یک گیاه اهلی استفاده گردید. در جنگل‌های شمال ایران توت فرنگی وحشی به‌طور فراوان یافت می‌شود. به‌ نظر می‌رسد که اولین رقم اصلاح شده در زمان صدارت اتابک اعظم از فرانسه به ایران آمد و به نام اتابکی خوانده شد.

گلدان‌های مناسب برای کاشت توت فرنگی

در شیشه مربا بذر توت فرنگی می‌کارید یا در یک سبد آویز و یا حتی یک گلدان معمولی فرقی نمی‌کند. نکته مهم این است که گلدان هر چه هست زهکش خوبی داشته باشد. سوراخ‌های زهکش می‌تواند در کف یا حتی اطراف گلدان هم باشند. توت فرنگی سیستم ریشه‌ای کوچکی دارد پس می‌توان آن را در گلدان‌های کوچک کاشت. گلدانی با قطر ۲۵ تا ۳۰ سانتی‌متر و عمق ۲۰ سانتی‌متر کوچک‌ترین سایز گلدانی است که می‌توانید استفاده کنید. البته هر چه گلدان کوچک‌تر باشد دفعات آبیاری افزایش می‌یابد. لازم به ذکر است که گلدان‌های روشن‌تر محیط ریشه را خنک‌تر از گلدان‌های تیره نگه می‌دارند و گلدان‌های رسی و سفالی گرما را به بیرون هدایت می‌کنند.

بهترین زمان کاشت توت فرنگی

توت فرنگی را از اواخر پاییز که در حال نیمه‌خواب است تا اوایل بهار قبل از بیدار شدن گیاه از خواب می‌توان جابجا نمود و در محل دیگری کاشت. بنابراین کاشت پاییزه و بهاره آن امکان‌پذیر است. درصورتی‌که کاشت پاییزه باشد محصول، تابستان سال آینده به دست می‌آید و اگر گیاه در بهار و قبل از بیدار شدن از خواب زمستانه کاشته شود گل‌هایی که چند هفته بعد از کاشت روی بوته ظاهر می‌شود، بهتر است چیده شوند تا گیاه قویی شود. این بوته‌ها در بهار سال بعد داده و در تابستان می‌توان از آن‌ها محصول برداشت نمود. جوانه‌های گل در فصل پاییز به کوتاه شدن طول روز به وجود می‌آیند ولی به علت سرمای زمستانه، گل‌ها تا فصل بهار ظاهر نمی‌شود.

توت فرنگی

نیازهای اکولوژیک توت فرنگی

گیاه: کاشت را می‌توان از نشا یا بذر توت فرنگی شروع کرد. اما اگر آن را از بذر توت فرنگی شروع کنید زودتر از نشاهای بزرگ به فضای گلدان عادت می‌کنند و تطبیق پذیری‌شان بهتر است.

خاک: به خاکی سست و سبک نیاز است که علاوه بر اینکه آب را در خود نگه می‌دارد، آب اضافی را هم خارج می‌کند. خاک گلدان‌ برای کاشت بذر توت فرنگی مناسب است.

فضا: بذر توت فرنگی به‌سرعت رشد می‌کند و می‌تواند تا ۶۰ سانتی‌متر هم پراکنده ‌شود. بنابراین سعی کنید در هر گلدان یک بوته بکارید.

کاشت: بذر توت فرنگی باید در سطح خاک کاشته شود. گیاه را روی خاک قرار دهید. ریشه‌های آن را به‌آرامی روی سطح خاک پخش کنید. سپس روی ریشه‌ها را با مقداری خاک بپوشانید و به‌خوبی آبیاری‌شان کنید. بعد از ته نشین شدن آب‌وخاک، در صورت نیاز، دوباره روی ریشه‌ها خاک بریزید.

نور: مطمئن شوید که گلدان‌هایتان در هر روز حداقل ۶ تا ۸ ساعت آفتاب دریافت می‌کنند تا دریایی از گل و میوه به شما هدیه بدهند. اگر در خانه تنها از یک جهت آفتاب دارید، هر ۳ تا ۴ روز گلدان‌ها را بچرخانید تا آفتاب به همه سطح گیاه‌تان برسد.

آفات: دلیل نمی‌شود که چون بذر توت فرنگی هایتان را در گلدان کاشته‌اید، آفت‌ها دستشان به گیاه‌تان نرسد. آفت‌ها و پرندگان هنوز هم به سمت گیاه شما جذب می‌شوند. پس از توت فرنگی‌تان به‌وسیله توری یا فنس در برابر پرندگان مراقبت کنید و برای از بین بردن آفات هم می‌توانید از سموم ارگانیک استفاده کنید. طرز تهیه سموم ارگانیک با مواد ساده داخل خانه در پست‌های قبلی آمده است، در صورت نیاز آن را مطالعه کنید.

کاشت بذر توت فرنگی در گلدان

۱- ابتدا گلدان را با خاک پر کنید و آن را کاملاً آبیاری نمایید. با استفاده از انگشت گودالی با ۶ میلی‌متر عمق در خاک حفر کنید و بین سوراخ‌هایی که ایجاد می‌کنید ۱۵ سانتیمتر فاصله بدهید. در هر سوراخ سه بذر توت فرنگی بریزید. توجه داشته باشید بذر توت فرنگی کوچک است. برخی افراد با استفاده از موچین بذر توت فرنگی ها را از پاکت برمی‌دارند و در خاک می‌ریزند. روی بذر توت فرنگی ها را بپوشانید. می‌توانید با انگشت روی خاک را کمی فشار دهید. مراقب باشید زیادی فشار ندهید چون ممکن است خاک را فشرده کنید. متراکم شدن خاک باعث می‌شود بذر توت فرنگی ها نتوانند به‌راحتی برویند و از خاک بیرون بزنند.

۲- یک پلاستیک شفاف روی گلدان بکشید. با این کار رطوبت گلدان را حفظ می‌کنید تا زمانی که بذر توت فرنگی ها برویند.

۳- گلدان را در مکانی آفتابی بگذارید. گیاه توت فرنگی مکانی گرم و پرنور دوست دارد. بنابراین اگر در زمستان بذر توت فرنگی می‌کارید گلدان را کنار رادیاتور یا منبع گرمایی دیگر قرار دهید.

۴- بذر توت فرنگی ها را آبیاری کنید. باید خاک بذر توت فرنگی ها مرطوب باشد اما غرق آب نباشد. هر روز خاک را بررسی کنید تا مطمئن شوید خشک نشده است.

۵- کیسه پلاستیکی را زمانی می‌توانید بردارید که بذر توت فرنگی ها جوانه زده باشند. همین که جوانه‌ها بالا آمدند نیاز به فضای بیشتری برای رشد دارند بنابراین نگذارید پلاستیک بماند. هنگامی که پلاستیک را از روی گلدان برمی‌دارید خیلی زودتر خاک آن خشک می‌شود بنابراین هر روز باید رطوبت خاک را بررسی کنید.

۶- برخی از گیاهان توت فرنگی را پس از جوانه زدن بذر توت فرنگی ها بچینید. برای این کار باید گیاهان ضعیف‌تر را انتخاب کنید تا فضا برای رشد گیاهان قوی‌تر کافی باشد. ۱۵ سانتیمتر فاصله بین گیاهان باقی مانده بگذارید.

توت فرنگی

مراقبت از گلدان‌های توت فرنگی‌

آبیاری گلدان توت فرنگی

هر وقت چند سانتی‌متر بالایی خاک گلدان توت فرنگی‌تان خشک شد، گیاه را دوباره آبیاری کنید. آبیاری را طوری تنظیم کنید که نه گیاه دچار حالت غرقابی شود و نه اینکه چند روز بی‌آب بماند و بعد از پژمرده شدن شاخ و برگ آب دریافت کند. خصوصاً اگر در مرحله میوه دهی است. مواظب باشید که خاک گلدان سریع‌تر از خاک باغچه خشک می‌شود. در هوای خشک و گرم، گیاه آبیاری منظم‌تر و روزانه می‌خواهد و هر چه توت فرنگی‌تان بزرگ‌تر شود هم دفعات و میزان آبیاری که طلب می‌کند، بیشتر می‌شود.

کوددهی به گلدان توت فرنگی

توت فرنگی را در فصول رشد هر ۳ تا ۴ هفته کوددهی کنید.

زمستان گذرانی توت فرنگی

اگر به توت فرنگی‌تان اجازه زمستان گذرانی و در معرض سرما بودن را بدهید، در بهار سال بعد با میوه‌های خوشمزه خود از شما تشکر خواهد کرد. در مناطقی با آب و هوای بسیار سرد که امکان یخ‌زدگی کلی و از بین رفتن کامل گیاه وجود دارد، در فصل زمستان توت فرنگی را به مکانی سرپوشیده‌تر که گرم هم نباشد، مانند پارکینگ یا … انتقال دهید. در این مدت هر وقت که خاک گیاه به‌طور گسترده‌ای خشک شد اقدام به آبیاری کنید.

برداشت توت فرنگی

هر وقت توت‌فرنگی‌تان دورتادورش قرمز شد، یک روز به آن وقت بدهید و آن وقت آن را بچینید. این فرصت یک روزه آن‌ها را شیرین‌تر، آبدارتر و خوش عطرتر می‌کند. وقتی زمان باردهی بوته‌ها تمام شد، باز هم حواستان باید به بوته باشد. شاخه‌های زائد را بزنید و تنها برگ‌های کوچک را باقی بگذارید. از لخت شدن بوته‌تان نترسید. برگ‌ها دوباره رشد خواهند کرد. خاک گلدان را تقویت کنید. برای تقویت خاک می‌توانید از همین برگ‌های خود بوته که جدا کرده‌اید یا کودهای کمپوستی استفاده کنید. حتی با بهترین رسیدگی و مراقبت هم گیاه شما بعد از ۳ یا ۴ سال دیگر عملکرد قبلی را ندارد و لازم است که توت فرنگی جدیدی بکارید.

برای خرید بذر توت فرنگی و سایر بذر میوه ها به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: توت، بذر توت، بذر، خرید بذر، فروشگاه بذر، خواص توت، توت فرنگی، بذر توت فرنگی، میوه توت فرنگی،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۵۸:۲۷ توسط:گل و گیاه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش پرورش کاکتوس

کاکتوس یکی از گیاهان زیبا و تزئینی است که معمولاً در همه خانه‌ها یک یا چند نوع از آن پیدا می‌شود. پرورش بذر کاکتوس کار دشواری نیست و به راحتی می‌توانید در منزل پرورش کاکتوس را انجام دهید. هنوز برای پرورش کاکتوس از بذر روشی که واقعاً یکی باشد نداریم و با متدهای مختلفی بین پرورش دهندگان این گونه گیاه پرورش داده می‌شود. در نظر داشته باشید از هزاران بذری که در طبیعت به‌صورت تصادفی به گیاه تبدیل می‌شود شاید چند مورد بالغ شوند.

بذر کاکتوس

مزایای کاشت بذر کاکتوس

گفته می‌شود که بسیاری از گیاهان کاکتوس می‌توانند به‌راحتی و از طریق قلمه‌زنی پرورش داده شوند. گیاهان بزرگ‌تر یا دارای رشد کامل نیز در بسیاری از گلخانه‌ها و فروشگاه‌های مخصوص این کار مشاهده می‌شوند. پس چرا کاکتوس را از طریق بذر پرورش دهیم؟

پرورش بذر کاکتوس چندین مزیت دارد که در اینجا می‌توان به چند مورداشاره کرد:

بذر کاکتوس ها ارزان هستند، غالباً به ازای هر بسته از آن‌ها چند هزار تومان پرداخت کرده یا حتی می‌توانید آن‌ها را به‌صورت رایگان از روی گیاه خودتان برداشت کنید.

گیاهان زیادی خواهید داشت که می‌توانید آن‌ها را به دوستانتان هدیه داده یا با آن‌ها تبادل کنید.

می‌توانید گونه‌ها و واریته‌هایی را داشته باشید که به‌عنوان گیاه در بازار موجود نیستند مانند واریته های کمیاب و خاص کاکتوس

می‌توانید تنوع بیشتری نسبت به حالت پرورش با قلمه داشته باشید.

می‌توانید چرخه‌ کامل پرورش بذر کاکتوس را مشاهده کنید که خیلی‌ها واقعاً عاشق این قسمت خواهند شد و لذت بسیار زیادی دارد

کاکتوس‌هایی که از بذر تولید می‌شود نسبت به گیاه قلمه‌ای رشد بالاتر داشته و به آفات و بیماری‌ها نیز مقاوم‌تر هستند

با تشخیص این مزایا، تعدادی عیب و محدودیت هم وجود دارد که بزرگ‌ترین آن‌ها موضوع زمان است. برای این‌که بتوانید گل‌ها را روی گیاه مشاهده نمایید، امکان دارد برای برخی از گونه‌ها به سال‌ها زمان نیاز داشته باشید. حتی گونه‌هایی که زود گل می‌دهند، حداقل یک سال زمان می‌خواهند تا به شکوفه‌دهی برسند. سایرین در بازه‌ی زمانی ۳ سال یا بیشتر گل می‌دهند. همچنین نگه‌داری جوانه‌ها در ابتدا نسبت به گیاهان بزرگ‌سال سخت‌تر است. در غالب موارد، جوانه‌ها توانایی تحمل تغییرات دمایی شدید، حملات آفات یا سایر چالش‌هایی که کاکتوس بالغ معمولاً از آن‌ها سربلند بیرون می‌آید را ندارند.

بذر کاکتوس

سه اصل مهم برای جوانه‌زنی بذر کاکتوس

برای جوانه‌زنی بذر کاکتوس های، سه شرط موردنیاز هستند: نور، حرارت و رطوبت. برعکس تمام آموزش‌ها که اصرار روی بستر دارند، بستر کاشت برای جوانه‌‎زنی اهمیت ندارد و در یک سری از واریته های خاص از کاکتوس‌ها باید رعایت شود در کل بستر کاشت بعد از جوانه‌زنی جوانه‌ها نقش مهمی را ایفا خواهد کرد. بذر کاکتوس به میزان اندکی نور برای جوانه‌زنی احتیاج دارد، اما نه نوری که از طریق آفتاب مستقیم حاصل شود می‌توانید این نور ملایم را با قرار دادن ورقه‌ای نازک که شدت نور را بکاهد روی گلدان خود قرار دهید.

بعضی از گونه‌ها احتیاج به سرمادهی دارند (مدت سرمادهی ۱۰ روز درون یخچال در قسمت جا میوه‌ای می‌باشد یعنی بذرها را به مدت ۱۰ روز بعد از خرید درون یخچال نگاهداری نمایید) این سرمادهی بیشتر برای واریته‌های گوناگون آمریکایی که در ارتفاع بالا رشد کرده و گونه‌های متفاوت اپونتیا مورد نیاز است.

موارد مورد نیاز برای کاشت بذر کاکتوس

۱-ظرف که می‌تواند گلدان باشد- ظرف میوه‌های یک‌بار مصرف که در مجالس استفاده می‌شود البته ظرفی که شل نباشد، ظرف کیفیت خوب یا سایر ظرف‌های مشابه در کل مهم این است که حتماً ته ظرف‌ها سوراخ شود برای زهکشی خوب بستر.

۲- ضدعفونی بستر: ماکرو فر یا قارچ‌کش کاربندازیوم یا بنومیل یا سایر قارچ‌کش‌ها

۳- نایلون‌های زیپ کیپ یا یک نایلون شفاف همراه با کش برای بستن درب

۴- ماسه ساختمانی به مقدار لازم

۵-پیت ماس

۶-سنگ‌های درشت یک الی دو سانتی‌متری برای کف بستر یا گلدان

۷- سنگ‌ریزه‌های ۱ الی دو میلی‌متری

۸-مقداری زغال کبابی خرد شده این مورد زیاد مهم نیست

۹-یک کاغذ نازک که شدت نور خورشید را گرفته و آن را ملایم کند

مراحل کاشت بذر کاکتوس

مرحله اول: ابتدا ظرف خود را تمیز شسته و آن را سوراخ می‌کنید تا زهکشی خوبی داشته باشد. در مرحله بعدی سنگ‌های درشت یک سانتی‌متری یا درشت‌تر را به انتهای گلدان یا بستر خودمان به اندازه حدود یکی دو سانتی‌متر می‌ریزیم این مقدار بستگی به ظرفیت گلدان شما دارد در کل یک لایه باشد

مرحله دوم: ماسه ساختمانی خریداری شده را باید تفکیک کنیم این تفکیک باید بدین صورت انجام شود که ابتدا خوب ماسه رو شسته تا رس آن جدا شود باید چندین بار در تشت خوب بشورید تا رس ها جدا شود تا جایی که تقریباً آب صاف شود سپس با یک الک یا سبد سنگ‌های ریزودرشت را از هم جدا کنید. سنگ‌ریزه‌های ریز را باید با پیت ماس مخلوط کنید بدین صورت که یک پیمانه پیت ماس+۲ پیمانه ماسه ریز یک میلی‌متری یا دو میلی‌متری+یک پیمانه یا نیم پیمانه زغال کبابی خردشده مخلوط موردنظر را اگر ماکروفر دارید می‌توانید به مدت ۵ دقیقه قرار دهید سپس بعد از سر شدن روی سنگ‌های درشت که در مرحله اول آماده کرده بودیم تا مقداری کمی مانده به سر گلدان یا بستر می‌ریزیم. بعد این کار با فشار دست کمی فشار دهید تا بستر محکم شود

مرحله سوم: مقداری از سنگ‌ریزه‌های ریز یک میلی‌متری روی بستر می پاشیم .این مقدار می‌تواند یک لایه خیلی نازک باشد.

مرحله چهارم: بهتر است بذر کاکتوس های درشت کمی درون آب قرار دهید تا کمی آماده شوند برای بذرهای ریز این کار احتیاج نیست. بذر کاکتوس ‌ها بندرت درشت دارند منظور بذرهایی همانند اپونتیا و سایر بذرهای مشابه آن هست. بذرهای ریز روی سطح خاک پاشیده شود. بذر کاکتوس را وقتی بستر آماده شده روی آن بریزید دقت فرمایید هر بذر کاکتوس حدود ۵ برابر قطر بذر از هم فاصله داشته باشند. بذرهای متوسط هم به همین صورت روی بستر پاشیده شده و با فشار خیلی کم دست همین که بستر رو لمس کنه یا ۵۰ درصد آن داخل بستر باشد کافی هست این به این دلیل است که ما قصد داریم کاری کنیم که بذر کاکتوس های  نور را احساس کنند.

مرحله پنجم: آماده سازی قارچ‌کش، برای تهیه قارچ‌کش اگر خریدتان خوب باشد می‌توانید از فروشگاه تقاضای قارچ‌کش نمایید تا به‌صورت رایگان برای شما ارسال شود دقت فرمایید بعد از خرید قارچ‌کش‌ها حتماً آن را دور از دسترس کودکان قرار دهید. برای درست کردن محلول قارچ‌کش به مقدار دو در هزار استفاده نمایید یک قاشق چای‌خوری برای میزان یک ظرف نوشابه خانواده می‌باشد. می‌توانید قارچ‌کش را در ظرفی که بزرگ‌تر از ظرف بستر شما است درست کنید و بعد از اماده‌سازی ظرف بستر خود را درون آن قرار داده (دقت کنید محلول شما باید تا کمر ظرف بستر شما باشد) به مدت چند ثانیه بستر خود را درون این محلول قرار دهید انتهای بستر شما که سوراخ هست محلول را کشیده و تا بالا هدایت می‌شود، به محض خیس شدن آن را به آرامی برداشته و اجازه دهید آب اضافی خارج شود.

مرحله ششم: بعد از خارج شدن آب محلول قارچ‌کش ظرف را درون یک نایلون زیپ دار قرار دهید و درب آن را خوب ببندید تا رطوبت به ۱۰۰ درصد برسد سپس در مکانی که دمای آن بین ۲۰ الی ۳۰ درجه است قرار دهید سعی کنید مکانی که قرار می‌دهید دارای نور ضعیف باشد دقت کنید نور ضعیف عرض کردیم و این خیلی مهم است چنانچه نور شما در آن مکان قوی هست کاغذی نازک روی آن قرار داده تا شدت نور قوی گرفته شود.

مرحله هفتم: هر یک هفته یک بار بستر را چک کرده و درب آن را باز نمایید و بررسی کنید که آیا بستر قارچ زده شده یا نه اگر کپک‌های سفید دیدید از محلول قارچ‌کش کاربتدازیوم یا مانکوزب برای قارچ‌کشی موردنظر استفاده کنید و با اسپره روی آن اسپری کنید.

مرحله هشتم: چنانچه بذر کاکتوس های به‌صورت کامل جوانه‌زنی کردند مقدار نور بیشتر شود ولی باز تأکید می‌کنیم نور مستقیم نباشد باز تا چند ماه باید طبق روش گفته شده ادامه دهید شما هر ۴ روز یک‌بار نایلون رو باز کرده و بررسی کنید که مشکلی نداشته باشد همین مقدار برای تعویض هوای بستر هم کافی و هوای بستر عوض می‌شده و احتیاج نیست که نایلون را بردارید و مهم‌تر این که هر ۱۵ روز یک‌بار نایلون را باز کرده و با قارچ‌کش مقداری اسپری نمایید این مدت تا حداقل ۴ ماه معمولاً ادامه دهید و بعد این مدت که جوانه‌ها کمی رشد داشتند و قوی‌تر شدن یک سوراخ در نایلون ایجاد کنید تا کمی رطوبت کمتر شده و گیاه شما به هوای بیرون عادت کند که اصطلاحاً آداپته شدن گیاه نامیده می‌شود و به مرور بعد چند هفته این یک سوراخ به دوتا و همین‌طور بیشتر.

بذر کاکتوس

چند نکته مهم در رابطه با کاشت بذر کاکتوس

۱- درب زیپ پک شما خوب بسته شود احتیاجی به آبیاری مجدد ندارد ولی اگر احساس کردید رطوبت کم شده مجدداً عمل مرحله پنج را انجام دهید

۲-چنانچه بستر شما قارچ زده شد یا جلبک‌های سبز زد با یک آب‌پاش از محلول قارچ‌کش روی آن اسپری نمایید البته هر دو هفته یک بار اگر روی بستر خود را با قارچ‌کش اسپری نمایید هم مشکلی ندارد.

۳-جوانه‌زنی بذر کاکتوس ها کاملاً متفاوت هستند بین یک هفته الی ۳ ماه زمان می‌برد پس صبور باشید. کاشت آناکامپسروس، کونوفیتوم، اچوریا، کراسولاکیا، لیتوپس و مسمبریانتموم نیاز به دمای بالاتر از ۲۰ درجه تا زمان جوانه‌زنی ندارد و نباید پوشانده شود اگر چنانچه بذرهای شما جوانه‌زنی نکردند مجدداً بذرها را از بستر خارج نموده خشک کرده به مدت ۱۰ روز درون یخچال نگهداری نمایید و اعمال جوانه‌زنی را مجدداً اجرا نمایید

۴-روی هر بستری با یک لیبل نام بذر کاکتوس های کاشته شده همراه با تاریخ کاشت آن را بزنید که بعدها متوجه شدید گیاه شما چه بوده؟

۵-بعد از جوانه‌زنی به مدت یک الی چند ماه نشاها را به همان صورت درب بسته قرار دهید و بعد از گذشت زمان موردنظر به‌مرور رطوبت را کاهش دهید تا آداپته شده و به‌مرور گیاهان را از خزانه به گلدان‌ها انتقال دهید.

۶-آفتاب برای اکثر جوانه‌ها بسیار شدید بوده و در طبیعت وحشی آن‌ها معمولاً زیر یک سنگ یا گیاه دیگر به رشد ادامه می‌دهند. با در نظر گرفتن این مورد، گلدان‌ها را در نقطه‌‌ای روشن و زیر قفسه‌ی گلخانه یا پنجره قرار دهید تا فقط در مقاطعی از روز نور دریافت نماید. برای کنترل بهتر، نورپردازی مصنوعی ایدئال است.

۷-اکثر جوانه‌های کاکتوس به دمای بین ۲۱ الی ۳۲ درجه‌ی سانتی‌گراد برای جوانه‌زنی نیاز دارند. البته این یک نتیجه‌گیری عمومی است. برخی از گونه‌ها نظیر فروکاکتوس در دمای پایین جوانه نمی‌زنند و باید گرما را زیاد کنید دقت کنید تأکید می‌کنیم دما خیلی مهم هست.

مراقبت‌های بعد از کاشت بذر کاکتوس

۱- بستر یا خاک کشت بذر کاکتوس همیشه باید مرطوب باشد و درصورتی‌که احساس کردید رطوبت آن کم شده باید آب اسپری کنید.

۲- هر ۱۰ الی ۱۵ روز حتماً باید سم قارچ‌کش بر روی بستر با دوز استاندارد اسپری کنید به گونه‌ای که به ریشه‌های جوانه‌ها نیز برسد.

۳- بعد از سبز شدن همه بذر کاکتوس دما تا ۴۰ درجه نیز می‌تواند افزایش یابد ولی توجه داشته باشید در دمای بالا رشد کندتری خواهند داشت.

۴- حتماً هر روز به بستر کاشت سر بزنید تا در صورت مشاهده موارد مشکوک مانند حشرات یا قارچ‌ها بتوانید زود اقدام به درمان نمایید.

۵- برای کاهش بیماری‌ها بهتر است ظرف‌های کاشت را در محلی جداگانه و به دور از گیاهان بزرگ نگهداری کنید.

۶- جوانه‌های کاکتوس تا ۳ ماهگی نیازی به کود ندارند و تمام مواد غذایی موردنیاز تا سه ماهگی در پیت ماس موجود می‌باشد. بعد از سه ماهگی می‌توانید با کودهای NPK ازت پایین و پتاس بالا تغذیه کنید.

برای خرید بذر کاکتوس و سایر بذر کاکتوس ها به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: کاکتوس، بذر کاکتوس، بذر، خرید بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ساعت: ۰۹:۲۳:۰۵ توسط:گل و گیاه ظرافت موضوع: نظرات (0)

آموزش کاشت و مراقبت از کدو تنبل

اگر قصد دارید کدو تنبل بکارید، به یک بسته بذر کدو تنبل و به فضای کافی در زمین زراعی یا باغچه نیاز دارید. کاشت کدو تنبل بسیار ساده است. برای کاشت کدو تنبل، اطمینان حاصل کنید که به زمین زراعی یا باغچه شما، به اندازه کافی نور برسد؛ همچنین باید به کدو تنبل در تمام طول تابستان، به خوبی آب دهید. با فرا رسیدن پاییز، تعداد زیادی کدو تنبل نارنجی رنگ حاصل خواهد شد که می‌توانید آن‌ها را مورداستفاده قرار دهید یا به فروش برسانید.

مقداری بذر باکیفیت برای کشت کدو تنبل تهیه کنید.

به یک گلخانه بروید و مقداری بذر کدو تنبل تهیه کنید؛ همچنین می‌توانید بذر کدو تنبل را به‌صورت آنلاین سفارش دهید. می‌توانید یک کدو تنبل از فروشگاه خریداری کنید و از دانه‌های آن برای کشت کدو استفاده کنید. اما بهتر است یک بسته بذر کدو تنبل تازه خریداری کنید.

بذر کدو

زمان کاشت کدو تنبل‌ها را مشخص کنید.

بین 75 تا 100 روز طول می‌کشد تا بذر کدو تنبل رشد کند و آماده برداشت گردد. بنابراین به‌راحتی می‌توانید زمان برداشت خود را مشخص کنید. اکثر کشاورزان طوری برنامه‌ریزی می‌کنند که محصول آن‌ها موقع پاییز آماده برداشت باشد. برای انجام این کار، باید زمان کاشت بذر کدو تنبل را نسبت به منطقه خود بدانیم. کدو تنبل در آب‌وهوای گرم با سرعت بیشتری می‌روید. بنابراین اگر آن را خیلی زود بکارید، قبل از جشن هالووین به دست خواهد آمد.

اگر در منطقه شما زمستان سرد است و تابستان معتدل است، بهتر است بذر کدو تنبل را در اواخر اردیبهشت یا اوایل خرداد ماه و پس از آخرین یخبندان بکارید. در این صورت کدوها در پاییز و به موقع به دست خواهند آمد. اگر منطقه شما، تابستان گرم و طولانی دارد، می‌توانید بذر کدو تنبل را در مرداد ماه بکارید تا محصول برای جشن هالووین به‌موقع به دست آید. اگر می‌خواهید کدو تنبل را برای استفاده در غذا بکارید و نیازی ندارید تا کدوها قبل از پاییز حاصل شوند، می‌توانید سه هفته قبل از آخرین یخبندان، آن‌ها را در گلخانه نشاء بزنید؛ و به‌محض اینکه هوا گرم شد، می‌توانید نشاء کدو تنبل را در زمین بکارید. برای نشاء زدن بذر کدو تنبل در گلخانه، از سینی نشاء که با بستر کشت نشاء پر شده است، استفاده کنید. سپس به‌خوبی به نشاء آب دهید و سینی نشاء را در کنار یک پنجره آفتاب‌گیر قرار دهید. پس از گذشت چند هفته، جوانه‌های کدو تنبل آماده کاشت در بیرون از گلخانه خواهند شد.

بستر کشت کدو تنبل را آماده کنید.

جهت کشت بذر کدو تنبل، مکانی را انتخاب کنید که کاملاً آفتابی باشد، زیرا تا زمانی که به کدو تنبل نور کافی نرسد، رشد نخواهد کرد. کدو تنبل گیاهی است که مانند درخت انگور گسترده می‌شود و طول آن به 6 تا 9 متر می‌رسد. برای کشت بذر کدو تنبل، مکانی انتخاب کنید که زهکشی خوبی داشته باشد. بهترین حالت این است که pH خاک کدو تنبل، بین 6.0 تا 6.8 باشد. اگر مدتی است که pH خاک کدوها را آزمایش نکرده‌اید، یک نوار تست pH خریداری کنید و آن را اندازه‌گیری کنید. برای اصلاح کردن میزان pH خاک کدو تنبل، می‌توانید از مخلوط آهک و کود استخوان یا کمپوست استفاده کنید.

برای اینکه بفهمید خاک کدو تنبل زهکشی خوبی دارد یا نه، یک حفره در خاک حفر کنید و آن را از آب پر کنید. حالا به مدت یک شب، به آب اجازه دهید تا ته نشین شود؛ سپس دوباره حفره را برای تکمیل تست، از آب پر کنید. حالا هر ساعت، به وسیله یک خط کش، سطح آب فرو رفته را اندازه‌گیری کنید. اگر آب به مقدار 2.5 تا 7.5 سانتی‌متر در ساعت ته‌نشین شود، این خاک برای کشت بذر کدو تنبل، بسیار مناسب است. اما اگر آب به‌سرعت در خاک ته‌نشین شود و یا اینکه به کندی ته‌نشین شود، کافی است برای بهبود زهکشی، از کمپوست استفاده کنید. برای اینکه بذر کدو تنبل تقویت شود، خاک آن را به عمق 10 سانتی‌متر شخم بزنید و آن را با کمپوست ارگانیک مخلوط کنید.

آموزش کاشت و مراقبت از کدو تنبل

بذر کدو تنبل را به عمق 2.5 سانتی‌متر بکارید. به منظور گرم شدن خاک و بهبود زهکشی و کاهش آفات، تپه کوچکی ایجاد کنید، سپس دو یا سه بذر کدو تنبل را به عمق 7.5 سانتی‌متر در مرکز تپه بکارید. به آرامی خاک را بر روی بذر کدو بریزید و پس از کاشت به آن‌ها آب دهید. اگر قصد دارید بیش از یک بذر کدو تنبل بکارید، می‌توانید آن‌ها را با فاصله 1.2 تا 2.4 متر از یکدیگر بکارید. اما گونه‌های کوچک کدو تنبل را می‌توانید با فاصله 0.9 متر از یکدیگر بکارید. اگر در منطقه شما وزش باد شدید است، می‌توانید دانه‌ها را در یک گودال به عمق 7.5 سانتی‌متر بکارید. این کار از بذر کدوها در برابر وزش باد محافظت می‌کند. اگر می‌خواهید جوانه‌های کدو تنبل را از سینی نشاء به زمین منتقل کنید، حفره‌ها را با فاصله 1.5 متر از یکدیگر حفر کنید.

به‌طور منظم به جوانه‌های کدو تنبل آب دهید.

هیچ‌وقت نگذارید خاک کدو تنبل کاملاً خشک شود؛ بذر کدو تنبل به آب فراوانی نیاز دارد. وقتی که خاک کدو تنبل کمی خشک شد با استفاده از آبپاش به‌خوبی به بستر آن آب دهید. سعی کنید به‌خوبی خاک کدو تنبل را خیس کنید، زیرا ریشه کدو تنبل عمیقاً در خاک فرو می‌رود؛ و باید به آن آب کافی برسد. اگر خاک بذر کدو تنبل از قبل مرطوب است، نباید دوباره به آن آب دهید، زیرا ممکن است کدو فاسد شود. هنگام صبح به کدو تنبل‌ها آب دهید تا آب وارد شده به برگ آن‌ها، مدت بیشتری باقی بماند. اگر هنگام عصر به کدو تنبل‌ها آب دهید، بر روی گیاهان خیس شده، سفیدک پودری ایجاد خواهد شد. وقتی که کدو تنبل‌ها رشد کردند و نارنجی شدند، می‌توانید آب دادن زیاد به آن‌ها را متوقف کنید. کلاً یک هفته قبل از اینکه کدو تنبل‌ها آماده برداشت شوند، آب دادن به آن‌ها را متوقف کنید.

کدو تنبل‌ها را بارور کنید.

به دور پایه کدو تنبل، کمپوست بریزید و یا از کود ارگانیک استفاده کنید. این کار را تنها پس از سبز شدن گیاه انجام دهید تا سالم بروید و علف‌های هرز کنترل شوند. اگر مشاهده کردید که گل‌های کدو تنبل در حال افتادن هستند و کدو تنبل‌ها رشد نمی‌کنند، باید به‌صورت دستی، آن‌ها را بارور کنید. بنابراین از یک قلم مو استفاده کنید و گل‌ها را بارور کنید.

کدو تنبل‌ها را تنک کنید.

اگر در گودال‌ها بیش از دو بذر کدو تنبل کاشته‌اید، دو جوانه قوی‌تر را نگه‌دارید و دیگر جوانه‌های ضعیف را بیرون بیاورید. با انجام این کار، مواد مغذی بیشتری به کدوهای باقی مانده خواهد رسید. وقتی طول شاخه کدو بیش از 1.5 متر شد، نوک آن را بچینید. این کار باعث می‌شود تا شاخه‌های جانبی بیشتر رشد کنند و محصول کدو تنبل بیشتر شود.

بذر کدو

آموزش برداشت محصول کدو تنبل

بررسی کنید که چه موقع کدو تنبل‌ها آماده برداشت هستند.

در زمان برداشت، رنگ کدو تنبل باید نارنجی روشن باشد. شاخه کدو نیز شروع به چروک شدن و خشک شدن می‌کند. مهم‌تر از همه اینکه پوسته کدو تنبل محکم می‌شود. اگر می‌توانید به‌راحتی انگشت خود را در کدو تنبل فرو کنید، هنوز زمان برداشت فرا نرسیده است.

با استفاده از قیچی، شاخه‌های کدو تنبل را بچینید.

مقداری از شاخه بالای کدو تنبل را باقی بگذارید تا کدوها دیرتر فاسد شوند. کدوها را با شاخه نچینید، زیرا ممکن است شاخه کدو تنبل بشکند و کدو زمین بخورد و فاسد شود.

کدوها را بشویید و آن‌ها را ذخیره کنید.

به محض اینکه کدو تنبل‌ها را برداشت کردید، آن‌ها را از زمین خارج کنید، سپس آن‌ها را با آب بشویید. اگر کدوها را در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید، در تمام طول زمستان سالم باقی می‌مانند.

بذر کدو

برای خرید بذر کدو و سایر بذر صیفی جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


برچسب: کدو، بذر کدو، بذر، خرید بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ساعت: ۰۹:۱۹:۵۶ توسط:گل و گیاه ظرافت موضوع: نظرات (0)